Служител на френската полиция простреля мъж, който атакува с чук

...
Служител на френската полиция простреля мъж, който атакува с чук
Коментари Харесай

Нови подробности около нападението пред Парижката Света Богородица! Нападателят крещял: „Това е за Сирия“

Служител на френската полиция простреля мъж, който нападна с чук различен представител на правоохранителните органи пред катедралата „ Света Богородица “ в столицата Париж.

Министърът на вътрешните работи Жерар Коломб разясни, че нападателят е извикал: „ Това е за Сирия “, когато е отишъл до полицейските чиновници, патрулирали наоколо до известната забележителност. Разследващите са разкрили, че простреляният също е носел кухненски ножове и документ, идентифициращ го като алжирски студент. Властите ревизират достоверността на документа. Случаят докара до антитерористично следствие.
Полицаят, атакуван от мъжа, е с леки пострадвания, а атакувалият го е настанен в болница с пострадвания в региона на гръдния панер.

Снимки в обществените мрежи демонстрираха жители с вдигнати ръце, седнали в постройката на катедралата, явно по разпореждане на полицията. По-късно източник от правоохранителните органи удостовери, че стотици жители са вкарани в катедралата, която е прочут туристически обект, и добави, че те ще бъдат пуснати на независимост последователно след инспекции.

Инцидентът във Франция идва три дни, откакто екстремисти използваха микробус и ножове, с цел да убият седем души в английската столица Лондон, като един от починалите беше френски жител.

Франция се намира в изключително състояние и в страната работи допустимо най-високото равнище на паника след поредност от терористични офанзиви, почнали през 2015 година, при които починаха над 230 души, прецизира " Фокус ".

Последното смъртоносно нахлуване във Франция беше осъществено на 20 април, когато служител на реда беше убит на известния парижки бул. Шанз-Елизе. Атаката беше осъществена три дни преди първия тур на президентските избори в страната.

През септември предходната година към катедралата „ Света Богородица “ още веднъж имаше причина за боязън, когато кола, цялостна с газови бутилки, беше открита паркирана наоколо до постройката. Тогава от прокуратурата за битка против тероризма упрекнаха за несполучливата офанзива радикализирана жена.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР