Служител на Държавното ловно стопанство Росица“ – Севлиево (ДЛС -

...
Служител на Държавното ловно стопанство Росица“ – Севлиево (ДЛС -
Коментари Харесай

Пребиха служител на ловното стопанство в Севлиево при проверка

Служител на Държавното ловно стопанство „ Росица “ – Севлиево (ДЛС - Росица) е атакуван с удари в лицето по време на инспекция на камион, пренасящ иглолистни трупи. Това съобщи експертът по връзки с обществеността в Северноцентралното държавно дружество – Габрово (СЦДП - Габрово) Венцислав Георгиев пред Българска телеграфна агенция.

Случаят е от 17 август, в землището на село Стоките, община Севлиево.

След получен сигнал, чиновници на ДЛС „ Росица “ – Севлиево стопират за инспекция товарен автомобил на дърводобивна компания, пренасящ иглолистни трупи. В него се е возел и лесовъда на компанията. Около 15:55 ч. горските чиновници установяват, че автомобилът се движи без публикуван превозен билет. Впоследствие, в 16:02 ч., водачът на камиона им дава преди малко публикуван превозен билет. По време на инспекцията лесовъдите получават сигнал, че втори камион на същата компания е тръгнал по същия маршрут. Единият от чиновниците на ДЛС „ Росица “ – Севлиево потегля да го търси, а другият остава с нарушителите. През това време при спреният камион на място с лек автомобил „ БМВ “ идват двама души, единият от които атакува горския чиновник с удари в лицето. В резултат на нападението служителят на ДЛС „ Росица “ – Севлиево е признат в болнично заведение с пострадвания и отоци по лицето. След тридневен престой в болничното заведение е освободен за домашно лекуване, осведомят от СЦДП.

„ СЦДП – Габрово остро осъжда всяко посягане над неговите чиновници, които ще не престават да правят непоколебим надзор по запазване на горските територии и да постановат наказания за всички, които нарушават законовите разпореждания. Подобни брутални действия, освен това осъществени от лица от дърводобивния бранш, са неприемливи и в цялостен прорез с професионалната нравственос и демократичните правила “, сподели Георгиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР