Служител на агенцията, която подготвяше погребението на аржентинската футболна легенда

...
Служител на агенцията, която подготвяше погребението на аржентинската футболна легенда
Коментари Харесай

Уволнение и смъртни заплахи за човека, снимал се до починалия Марадона

Служител на организацията, която приготвяше погребението на аржентинската футболна легенда Диего Марадона е бил уволнен, а по-късно е получил смъртни закани.

Става дума за Диего Молина. Противно на всички етични правила, той си направи фотография с умрелия Дон Диего, а по-късно я качи в обществените мрежи.

Снимка: Reuters

Молина, който имал за задача да приготви тялото на международния първенец с Аржентина от 1986 година за погребението, незабавно бил уволнен. Снимката обаче стана известна в обществените мрежи и възмути милиони.

Вече някогашният чиновник получил много закани, включително и за живота си. Стартира и подписка за отнемането на поданството на индивида, дръзнал да печели популярност, възползвайки се от мъртвия Марадона.

Снимка: Reuters

Адвокатът на Дон Диего - Матиас Морла, съобщи, че ще фамилията ще търси своите права.

" Предвид известността, която добиха фотосите на Диего на смъртното му ложе, ще вложа всички старания, с цел да намеря недостойния човек, който ги е направил. Всички, виновни за този противен акт, ще си платят ", съобщи той.

Снимка: Reuters

Разследването по случая продължава, защото Молина не е разкрил кой го е снимал. Според медиите в Аржентина, още четирима чиновници на организацията са участвали, когато той е театралничил с тялото.

Диего Марадона умря от сърдечен удар в сряда (25 ноември). Тялото му беше изложено за поклонение пред почитателите, като хиляди се стекоха в Буенос Айрес, с цел да го зърнат за последно. Семейството му реши да приключи церемонията прибързано и той да бъде заровен в стеснен фамилен кръг.

Снимка: Reuters

Марадона е считан за един от най-хубавите футболисти в историята. Той е международен първенец с Аржентина от 1986 година, повторен отличник на Италия с " Наполи ", както и притежател на Купата на краля с " Барселона ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР