Служител на афганистанските сили за сигурност е загинал, а трима

...
Служител на афганистанските сили за сигурност е загинал, а трима
Коментари Харесай

Един убит и трима ранени след престрелка на на летището в Кабул

Служител на афганистанските сили за сигурност е умрял, а трима са ранени при престрелка тази заран на летището в Кабул с незнайни нападатели, заяви Ройтерс.

Германският Бундесвер удостовери, че в понеделник е почнала престрелка сред афганистанските сили за сигурност и незнайни нападатели на Северната врата на интернационалното летище " Хамид Карзай ".

Германските въоръжени сили споделиха в обява в " Туитър ", че един член на афганистанските сили за сигурност е погубен, а други трима са ранени. Не се прецизира дали мъртвият афганистанец е един от бойците на талибаните, ситуирани да охраняват летището.

Бундесверът също по този начин означи, че американските и немските сили са взели участие в случая, само че измежду тях няма потърпевши.

Преди това американският президент Джо Байдън предизвести, че има заплаха о офанзиви на „ Ислямска страна " и други терористични групировки в региона на летището в Кабул, само че съобщи, че това не постанова прекъсване на ускорения ритъм на евакуация.
Летището в Кабул продължава да бъде сцена на безпорядък, откогато талибаните завзеха афганистанската столица на 15-и август, до момента в който американските и интернационалните сили се пробват да изтеглят хиляди техни жители и уязвими афганистанци.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР