Служебното правителство заделя 5,7 млн. лв. за заетост и обучения

...
Служебното правителство заделя 5,7 млн. лв. за заетост и обучения
Коментари Харесай

Служебното правителство заделя 5,7 млн. лв. за заетост и обучения

Служебното държавно управление заделя 5,7 млн. лева за претовареност и образования по Националния проект за деяние по заетостта, оповестява Bulgaria ON AIR.

Допълнителни средства ще се насочат към стратегии и ограничения за претовареност и образование за хора от уязвимите групи на пазара на труда.

Осигуряването на средствата ще даде опция 3097 безработни да стартират работа, а 257 души да бъдат включени в образования.

По този метод общият брой на хората, които ще стартират работа по стратегии и ограничения на Националния проект за деяние по заетостта през 2022 година, ще доближи 25 051 души. Включените в образования ще се усилят до 10 743 души.

Преразпределението на финансовия запас беше утвърдено през днешния ден на съвещание на Националния съвет за поощряване на заетостта. Преобладаващата част от средствата ще се употребяват за включване в претовареност на младежи, дълготрайно безработни, хора с увреждания, безработни в предпенсионна възраст и хора с право на краткотрайна протекция, оповестиха от Министерството на труда и обществената политика.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР