Служебното правителство ще затвори напълно държавата след провала си с

...
Служебното правителство ще затвори напълно държавата след провала си с
Коментари Харесай

Кацаров обяви, че служебното правителство на Радев готви пълен локдаун и КПП-та за изборите!



Служебното държавно управление ще затвори изцяло страната след неуспеха си с коронавирус епидемията и в опита Румен Радев да завоюва изборите или даже да ги анулира по административен път.

Преживяваме най-тежката от трите талази на ковид, броят на инфектираните е с 25% по-висок от предходните. Здравната система се оправя към този момент добре, броят на хоспитализациите е по-малък от предходните. Ситуацията с реанимационните кревати и интензивните отделения е сериозна, на ръба сме да ги осигурим, както и да осигурим лекари-реаниматори. Това съобщи здравният министър Стойчо Кацаров пред бТВ.

Голямата нужда от болнични кревати е резултат от това, че малко на брой от нас са се ваксинирали. Друг проблем е, че самата ни здравна система се нуждае от промяна и не е в положително положение, разясни министърът. За съоръжение на болница "Лозенец " да се трансформира в коронавирус център има кревати, обмисля се да се командироват лекари от по-малки лечебни заведения. Белодробната лечебни заведения и болница "Св. Иван Рилски " също ще разкрият спомагателни реанимационни кревати, посочи Кацаров. Персонал извън обаче не може да се внесе, само че проект за обезпечаване на лекари има. Има опция заболели от ковид да се лекуват в чужбина, механизмът е задействан към този момент сред Италия и Германия, препоръчано е от еврокомисаря по опазването на здравето Стела Кириакидис. Кацаров обаче счита, че можем да се оправим, без да се стига до тази мярка.Кислород за лечебните заведения има задоволително, само че потребностите нарастват. Зам.-министърът Тома Томова се занимава всекидневно с този въпрос. В петък са изпратени писма до производителите на медицински О2, като е помолено да се обезпечи задоволително О2 за лечебните заведения, в случай че това не е задоволително - може да се стигне до възбрана на експорт.

На въпрос обмисля ли се локдаун: Кацаров сподели: "Да, сигурно. Ние сме в обстановка, в случай че сегашните ограничения не дадат резултат, това е последната опция - цялостно прекъсване на всяка стопанска и публичната активност. Но имаме опция, спазвайки ограниченията и при имунизация, да го избегнем. "

Сега няма данни, при които да се затвори страната, посочи обаче здравният министър. Ще се прави оценка на всички индикатори. Дали локдаунът ще е до изборите - Кацаров сподели: Не мога нито да го потвърдя, нито да отхвърля. Не го вземам решение аз, а зависи от обстановката в страната.

При сегашните условия проектът планува цялостно затваряне на страната като се изключи детските градини и ясли, дадохме опция това да не се случи посредством зелен документ. Ние сме затворени, в случай че прочете заповедта - ще видите, че се приключват всички икономически действия, сподели още той.

Стойчо Кацаров заяви, че всички решения, които взема за ограничения и за рецесията - се разискват доста необятно в експертните препоръки към Министерство на здравеопазването, с държавния контрольор, с НЦЗПБ, президентът, министър председателят се осведомят, когато се взема решение, което визира по-широк кръг хора.

Изборите нямат нищо общо с ограниченията, безапелационен е здравният министър, само че посочи, че това, че сме в предизборна обстановка 6 месеца е огромен проблем за решение на рецесията. Той добави, че в случай че се държим отговорно и съблюдаваме рестриктивните мерки, сме достигнали най-страшното, в случай че не - то следва. Държавата управлява с ограничения, всичко с изключение на имунизацията е краткотрайно, безапелационен бе той. Кацаров се съгласи, че контролът на маските не е задоволително сполучлив, само че има хиляди инспекции месечно.

Стойчо Кацаров заяви, че няма да се изисква зелен документ за гласоподаване на изборите на 14 ноември. На въпрос за какво въвеждането на документа не бе оповестено по-рано, той изясни, че през лятото не е било належащо. Хората не се имунизират поради зеления документ, а поради себе си и своите близки, аргументира се Кацаров. Сертификатът е въведен на 2 септември и тогава водачи на политически партии ми желаеха оставката, тъй като представлявал дискриминация. Аз съм учуден какъв брой бързо се не помни, че Европейски съд по правата на човека е безапелационен, че зеленият документ не е дискриминация, възмути се той.

На въпроса за какво дава Бойко Борисов на прокурор, Стойчо Кацаров изясни: "За подправена вест, която води до разколебаване на хората да се имунизират. Не знам дали ще бъде осъден, прокуратурата би трябвало да откри и да реши какво ще е наказването, изясни министърът. Здравният министър не може да наблюдава всички, които пускат подправени вести, само че има нещо друго, Бойко Борисов не е който и да е различен човек, а министър председател години, ръководител на партията, с въздействие в обществото, неговото държание би трябвало да е безупречно, тъй като въздейства на доста хора ".

Зелен документ за новите депутати е разумно да се изисква, въведено е в други страни, поради това, че сме парламентарна република, верният метод е депутатите да вземат решение за такова нещо, с цел да дадат образец, счита той.

Убеден съм, че дейностите във връзка с ковид са верни, научнообосновани, експертно-издържани и осъществени тъкмо, тогава, когато е належащо. Той позволява рецензия, че може би ограниченията не са добре комуникирани с обществото, само че във връзка с приготовление на здравната система - тя е била добре готова.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР