Служебното правителство ще работи без много приказки. Предишното управление бе

...
Служебното правителство ще работи без много приказки. Предишното управление бе
Коментари Харесай

Агент Майстора се точи за още едно служебно правителство след Гълъб

" Служебното държавно управление ще работи без доста приказки. Предишното ръководство бе много безредно. " Това сподели по БТВ съветникът на премиера проф. Александър Маринов, мозъкът на Стратегическия съвет на Румен Радев.

Не съм съветвал премиера за новия длъжностен кабинет. Винаги има някой неудовлетворен или някой, които се възползва от обстановката. Тримата служебни министри от Българска социалистическа партия са подбрани като хора, които могат да правят работа. Те са опитни, способни, съобщи сътрудник Майстора.

Няма възбрана да се набират членове на държавното управление от партиите. За мен е по-важно да се решат проблемите. Обтегнатите връзки почиват на съществуващи проблеми. Те засягат българския оръжеен бизнес и метода, по който се ръководи страната.

Относно разрива сред Радев и Нинова, той сподели: Ще се въздържа да разясня въпроси, свързани с политическите партии.

Има разлики в метода, по който се прави политика. Единствената причина за рокадите са подбудени от това, че на някои места работата не е вървяла добре. Освен това всеки има право да си избира екипа. Министрите дадоха уточнения за своите промени. Всяка мотивация може да се оспорва, само че те имат това право. Решенията са положителни в множеството случаи. Но някои може да се окажат и неправилни, както знаем.

Относно репликата на Бойко Рашков, че се ползва правилото “Мутри, вътре”, Маринов посочи: Това е въпрос, обвързван с една институция. Вероятно Рашков и Демерджиев ще се изяснят. Не мога да кажа, че служебното държавно управление вкарва мутри във властта. Може би би трябвало съответни образци и доказателства.

Принцип на държавното управление е да се работи без доста приказки. Липсата на съгласуваност в ръководството е рисково. На пръв взор е хубаво, че се дотира потреблението на сила. Но в случай че газа остане недотиран, няма да се поемат натоварванията. Предишното ръководство бе много безредно.

За идващия кабинет, съветникът сподели: Този кабинет е формиран с мисълта да извърши конституционните си пълномощия. Ако идващият парламент не може да сформира държавно управление, ще има нов длъжностен кабинет. Няма да е същият. Не може да се възнамерява служебно ръководство месеци напред. Има процедури.

За три месеца страната се ръководи от назначено от президента държавно управление. Имаме систематична рецесия - би трябвало да мине време и да се потвърди, че партиите могат да правят предназначението си. Това няма по какъв начин да стане бързо. Очертава се парламент, в който обособените му елементи доста мъчно могат да се схванат на кардинална основа. Политиците не могат да схванат, че огромната политика не е като разправата в кръчмата. Колкото и да са значими персоналните връзки, най-важни са правилата, на които работят политическите партии. Очаквам повече разсъдък и самообладание.

Има ясна листа от проблеми и по тях се работи, без значение от опита да се прави агитация на наш тил. Някои хора замълчаха с стеснение, за какво се хвърлят в тази случка. Трябва на практика да се вземат решение въпросите. Да има газ и той да е на налична цена.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР