Служебното правителство създаде безпрецедентен хаос в сферата на образованието. Те

...
Служебното правителство създаде безпрецедентен хаос в сферата на образованието. Те
Коментари Харесай

На живо: ГЕРБ: На служебното правителство не му пука за образованието и гледа само да се уреди с комисионни от тестовете за децата

Служебното държавно управление сътвори невиждан безпорядък в областта на образованието. Те напряко подцениха образованието. Очевидно служебното държавно управление не може да се оправи с доставката на проби. Призоваваме децата още на следващия ден да бъдат върнати в учебните заведения. Тестване би трябвало да има, когато са обезпечени логистично самите проби. Това държавно управление сподели, че образованието не му е приоритет. Пълно безхаберие и безусловно незаконосъобразни решения в областта на образованието. Даже някои от тях са и антиконституционни.

Това съобщи на брифинг някогашният министър на образованието и член на Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009.

"Още лятото бяхме предложили да се обезпечат проби за учениците, само че то беше подминато с равнодушие. Свикваха се всевъзможни комисии, занимаваха се с нас, само че образованието беше подминато и оставено на последно място. В момента нямаме виновна власт, на която да и пука за образованието. В момента се случва загуба на умения и мотивация за учене измежду децата. Това ще даде пагубни резултати след няколко години. Сега се даде опция децата да не вървят на учебно заведение легално, което е незаконосъобразно. Призоваваме министрите на образованието и опазването на здравето да върнат още на следващия ден децата без никакви проби, до момента в който не бъдат обезпечени такива ", добави още той.

"Това, което прави служебното държавно управление в последните месеци, е едно безусловно нищо в образованието. Редят схеми за комисионни посредством тестванията. Ние ги призоваваме да върнат децата в клас и да си се схващат за комисионните. Да заложиш бъдещето на децата, тъй като не можеш да се схванеш коя компания да внася тестванията и какъв брой комисионни ще получиш е закононарушение ", разгласи от своя страна Тома Биков.

"Все още нямаме препоръчан бюджет. Това се дължи на обстоятелството, че се готви тегленото на нов дълг в размер на 12 милиарда ", сподели Томислав Дончев. "Вчера министирът на финансите разгласи плана за бюджет за 2022 година и какъв брой ще стане минималната пенсия. После от министерството го опровергаха. За първи път виждам такова нещо и изниква въпроса - кой управлява финансовото министерство. Тези хора би трябвало да си вършат сметка с какви средства разполагат и това замерване с цифри и сватбарско надвикване е безхаберие. Ако един пенсионер разчита, че пенсията му ще е по-голяма и това не се случи, какво ще стане? Тук е значимо е кой има интерес от тази обстановка. Отговорът е единствено един - президентът и аз го приканвам да организира една строева подготовка ", съобщи още той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР