Служебното правителство предлага на Румен Радев да назначи бригаден генерал

...
Служебното правителство предлага на Румен Радев да назначи бригаден генерал
Коментари Харесай

Кадрови рокади в армията предлага служебното правителство

Служебното държавно управление предлага на Румен Радев да назначи бригаден военачалник Пламен Йорданов на служба " Началник на щаба на Сухопътните войски " от 1 януари 2023 година

Предложение има и за предопределение на полковник Иван Иванов на служба " Заместник-началник на щаба по интервенциите " в щаба на многонационалния корпус " Югоизток " в Сибиу, Румъния. Също по този начин полковникът да бъде почетен със званието " бригаден военачалник ", считано от 1 февруари 2023 година.

За длъжността " Командир на 61-ва механизирана бригада " се предлага бригаден военачалник Маргарит Михайлов да бъде назначен от 10 декември 2022 година

Служебният кабинет дава предложение бригаден военачалник Деян Дешков да бъде освободен от служба " Командир на 61-ва механизирана бригада " и да бъде назначен като " Командир на Сухопътните войски ". Също по този начин Дешков да бъде почетен със званието " генерал-майор ", считано от 10 декември 2022 година.

От същата дата Министерският съвет предлага генерал-майор Михаил Попов да бъде освободен от длъжността " Командир на Сухопътните войски ", след което да бъде назначен на длъжността " Заместник-началник на защитата ", както и да бъде почетен със званието " генерал-лейтенант ".

От 10 декември 2022 година да се освободи от служба " Заместник-началник на защитата ", както и от военна работа генерал-лейтенант Димитър Илиев, защото е навършил пределната възраст за притежаваното звание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР