Служебното правителство отпусна 6 729 939 лв. помощ по 300

...
Служебното правителство отпусна 6 729 939 лв. помощ по 300
Коментари Харесай

Още близо 7 млн. лв. за хотелиерите с украински бежанци

Служебното държавно управление отпусна 6 729 939 лева помощ по 300 подадени заявки от хотелиери, настанили украински бежанци в хотелите си. Става въпрос за 507 519 нощувки през септември, като в някои хотели на бежанците са предоставяни и закуска, обяд и вечеря.

Уточнява се, че осъществяването на държавната стратегия за подпомагането на украинските бежанци е управлявано посредством потребление на информация от Националния туристически указател, основания за задачите на програмата Регистър за местата за заслон, Единната система за туристическа информация и Системата за ръководство на национални вложения и посредством контролни инспекции с данни от системите на дирекция " Миграция " и Главна дирекция " Гранична полиция " при Министерство на вътрешните работи, Държавната организация за бежанците и Националната организация за приходите.

Правителството също по този начин утвърди отпущането на 1.566 млн. лева на БДЖ. Средствата са за осъществения безвъзмезден транспорт на украински бежанци до избраните обитаеми места на пребиваване. Средствата ще се обезпечат от неусвоени до 30 септември безплатни средства по линия на помощта за въздушните превозвачи.

Неотдавна служебният кабинет реши да настани украинските бежанци в държавни бази и да приключи програмата, по която те бяха приютявани в хотели. На хората, настанени в хотели, беше даден период от 15 дни да се реалокират в базите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР