Служебното правителство одобри 2 180 623 лв. за строеж и

...
Служебното правителство одобри 2 180 623 лв. за строеж и
Коментари Харесай

Заделят над 2 млн. лв. за строеж и ремонт на детски ясли, градини и училища

Служебното държавно управление утвърди 2 180 623 лева за градеж и ремонт на детски ясли, градини и учебни заведения.

Финансирането ще помогне за осъществяването на планове от общините Айтос, Бургас, Сунгурларе, Кърджали, Вършец, Асеновград, Кайнарджа, Котел и Търговище. Средствата обезпечават дейностите по Програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2020 - 2022 година

Целта на програмата е да се усъвършенства материалната база в системата на предучилищното и учебното обучение. Тя е ориентирана също към създаване на нови здания, уголемение и реорганизация на съществуващи детски ясли, градини и учебни заведения. По този метод ще бъде понижен дефицитът на свободни места в тях и ще се даде подтик на въвеждането на задължителното предучилищно образование на децата, навършили 4-годишна възраст. Програмата ще помогне и за прекосяване към едносменен режим на образователния ден.

Министерски съвет утвърди и 775 862 лева спомагателен трансфер до общините за компенсиране на разноските за месец март 2023 година за развъждане, образование и образование на деца, които не са признати в общински детски ясли и градини заради липса тук-там.

Средствата ще бъдат обезпечени от централния бюджет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР