Служебното правителство обмисля механизъм за ограничаване на печалбата от определени

...
Служебното правителство обмисля механизъм за ограничаване на печалбата от определени
Коментари Харесай

Инфлация, спекула и политика: Анализ на журналист

Служебното държавно управление обмисля механизъм за ограничение на облагата от избрани хранителни артикули на огромните вериги. Идеята на кабинета е да забрани надценки над 10% на съществени храни и артикули. Това са сред 50 и 100 съществени продукта от „ потребителската кошница “. Планира се мярката да бъде краткотрайна. В понеделник на среща в министерството на стопанската система се събраха представители на огромните вериги.

Темата разяснява журналистът Йордан Бързаков в „ Твоят ден “ по NOVA NEWS.

Той е на мнение, че резултат от тези дейности няма да има. Бързаков проучва ценообразуването и икономическата обстановка. Журналистът разяснява тавана на надценките и какъв може да бъде резултатът от такова решение. „ Таваните са нездравословни, постоянно са били нездравословни. Това го знаят всички, които оферират таван на цените, таван на надценките. Ако има нарушавания, дано страната да накара институциите и регулаторите да си свършат работата “, съобщи той.

„ Потребителите би трябвало да се научат, че когато не са удовлетворени от една услуга не би трябвало да я употребяват, колкото и комфортна да е тя. В една пазарна стопанска система хората би трябвало да контролират пазара “, добави Бързаков.

Регулацията на пазара се реализира от самите клиенти, това са наблюденията на търговците на пазара в Русе. Управителят на „ Общински пазари “ – Русе Кунчо Кунчев сподели, че на пазарите продават производители и по тази причина могат да предложат по-добра цена и по-високо качество на стоките. Той уточни, че тази година агнешкото месо ще резервира цената си от предходната година.

Бързаков е на мнение, че България може да задоволява личните си потребности и ползване целогодишно, само че не го вършим. Той подчертава на войната в Украйна - страната, определяна като житницата на Европа. " Инфлацията можеше да бъде по-висока ", добави журналистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР