Служебното правителство обича да разказва кризисни сценарии. Именно такъв кризисен

...
Служебното правителство обича да разказва кризисни сценарии. Именно такъв кризисен
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Служебният кабинет обича да разказва кризисни сценарии

Служебното държавно управление обича да споделя спешни сюжети. Именно подобен спешен сюжети е проектобюджетът, който се предлага. Това съобщи депутатът от Демократична България Мартин Димитров в студиото на Нова телевизия. Най-важното е да не допуснем огромен бюджетен недостиг, а точно това прави служебното държавно управление с предлагания от него проектобюджет - споделя рецесия. Мартин Димитров не назова непосредствено, че служебният кабинет внушава боязън у обществото, само че разкритикува предлаганите числа.

Проектобюджетът отваря вратата за голям бюджетен недостиг, което е рисково. Дефицитът би трябвало да се върне на равнищата към 3% и да не се покачват налозите, тъй че стопанската система да продължи да пораства. " Това зависи и от бюджета и по какъв начин ще бъде структуриран ", уверен е Мартин Димитров.

Може и е изцяло рационално да се заложи 12% напредък на пенсиите по швейцарското предписание, а и инфлацията идната година ще се успокои.

Много е значимо обаче промените да се проведат, а за общественият бранш - тези, които са направили промените си до дъно, ще могат да покачат заплатите. Нужно е и нарастването на заплащането да се обвърже с повишаването на продуктивността на труда. Депутатът от Демократична България е уверен още, че България не употребява опциите си за напредък.

Той обаче е безапелационен, че би трябвало да се спре раздаването на пари на калпак и към неефективни браншове. Трябва обезщетенията да са доста добре фокусирани за обществено слабите и в действителност нуждаещите се, не да спрат обезщетенията, само че и да не са на парче.

Освен това не би трябвало да го позволяваме да удвоим дълга, както това ни предлага служебното държавното управление. И това е изцяло допустимо, отсече Мартин Димитров.

Не можем да си позволим да банкрутираме като Гърция, която поради неразумни политики се принуди да лишава и понижа пари, уточни Мартин Димитров, който вижда такива политики заложени в проектобюджета - неефективни разноски, а и без да се регистрират по-големите доходи, които бюджетът ще събере. Като образец за неефективни разноски депутатът даде огромните инхаус разноски на ГЕРБ, при които си дал доста пари, а и автомагистрала няма.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР