Служебното правителство не е удължавало концесията, а 24 години остават

...
Служебното правителство не е удължавало концесията, а 24 години остават
Коментари Харесай

Радев: Предложението за концесията на „Росенец“ е поредното некоректно изказване

Служебното държавно управление не е удължавало концесията, а 24 години остават да бъде в действие, която служебният кабинет не е прекратил, съобщи президентът, оповестява Българска телеграфна агенция.

Предложението за концесията на „ Росенец “ е следващото преждевременно и неточно изявление на политическите водачи, сподели президентът Румен Радев пред публицисти в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, където беше сложено началото на тържествена научна сесия по случай 120 години от Илинденско-Преображенското въстание. 

Кой даде на концесия пристанището – държавното управление на Бойко Борисов, сподели още президентът. е в резултата на корпоративни апетити или спешен пиар, разяснява още президентът Радев. 

Служебното държавно управление не е удължавало концесията, а 24 години остават да бъде в действие, която служебният кабинет не е прекратил, тъй като водеше битка с галактическите цени на горивата, които „ ни докараха четворната коалиция “, съобщи президентът.

По думите му, служебното държавно управление свърши това, което постоянното е трябвало, и е събрало 180 млн. лева налози от „ Лукойл “ за пет месеца – два пъти повече от всички постоянни държавни управления за 15 години.

„ Надявам се, че са си създали оценка на риска. Какво има зад пристанището, тъй като там има огромна тилова база. На кого принадлежи тя, за какво принадлежи на „ Лукойл “, по кое време е взета от него. Как това връщане на пристанището на страната ще работи с тази тилова база, без която прехвърлянето на нефт към нефтохимическия комбинат е невероятно. И най-важното по какъв начин това ще се отрази на цената на горивата “, сподели Румен Радев.

Това е първата доста значима и наложителна стъпка, само че не и последната, заяви президентът по отношение на текстовете за промени в конституцията на Република Северна Македония (РСМ), които бяха признати от държавното управление в Скопие през вчерашния ден.

Изключително значимо е да бъдат изпълнени условията в двата подписани протокола, които са неразделна част от преговорната рамка за присъединение на РСМ към Европейския съюз. Най-сетне се стигна до напредване напред на въпроса за гарантиране на конституционното пълноправие на българите в РСМ, разяснява Радев. Президентът уточни, че единствено партия „ ИТН “ (ИТН) е подкрепила концепцията му вписването на българите в Конституцията на РСМ да бъде наложително изискване, с цел да може страната да стартира договаряния за Европейския съюз.

Радев изрази терзание от обстоятелството, че българският парламент и държавно управление не са реагирали на приетата от немския Бундестаг резолюция в поддръжка на европейския път на РСМ и се е наложило той да изпрати писмо до европейските лидери с гледище за българската позиция.

Според него държавното управление би трябвало да постави старания за идващите стъпки – езикът на омразата, медиите, учебниците, надписите в музеите, реабилитацията на репресираните и други

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР