Служебното правителство на Словакия обяви, че е спряло изпращането на

...
Служебното правителство на Словакия обяви, че е спряло изпращането на
Коментари Харесай

Словакия спря военната помощ за Украйна

Служебното държавно управление на Словакия разгласи, че е спряло изпращането на по-нататъшна военна помощ на Украйна, защото политическите партии, които се опълчват на такава поддръжка, договарят за образуване на коалиция след изборите в края на предходната седмица,предава " Фокус “.

" Напускащото служебно държавно управление в Словакия няма да изпраща повече военни материали в Украйна “, съобщи държавен представител.



Министерството на защитата на страната обмисляше изпращането на нов пакет от помощ.

Ляво-популистката партия на някогашния министър председател Робърт Фицо завоюва парламентарните избори предходната събота, откакто даде обещание да спре да изпраща оръжия на Киев, да блокира евентуалното участие на Украйна в НАТО и да се опълчи на глобите против Русия.

Президентът на Словакия Зузана Чапутова изиска в понеделник от Фицо да се опита да сформира съдружно държавно управление. Той би трябвало да направи това до 16 октомври.



" Решението по този въпрос би трябвало да отразява резултата от последните парламентарни избори и следва резултата от диалозите за сформиране на държавно управление, които се организират тези дни “, съобщи Мартин Стрижинец, представител на Чапутова: " Решение за даване на военна помощ в този съответен миг би основало казус за бъдещи промени на политическата власт “.

Фицо беше заставен да подаде оставка като министър-председател през 2018 година след всеобщи митинги в страната поради убийството на проверяващ публицист.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР