Служебното правителство на Румен Радев вече обяви, че ще преговаря

...
Служебното правителство на Румен Радев вече обяви, че ще преговаря
Коментари Харесай

Очаква ли ни газова криза - заради служебния кабинет и Газпром?

Служебното държавно управление на Румен Радев към този момент разгласи, че ще договаря още веднъж с " Газпром " - съветската държавна компания, която ни спря синьото гориво в нарушаване на контракта през април тази година.

Имаме ли " същинска диверсификация "? Кого обслужва служебният енергиен министър Росен Христов? Ще подвластен ли от компанията, ръководена от съветския властнически режим? 

На тези въпроси се опитваме да отговорим в новия епизод на Z-Каст с икономическия кореспондент на Клуб Z Йордан Бързаков. Според него е парадокс да се тормозим, че " Газпром " може да ни осъди на арбитраж.

" Оказва се, че компанията, нарушила контракта, може да си прави каквото си желае. Форсмажорът допуска, че двете страни могат да седната на масата и да се схванат по какъв начин най-добре може да бъде изпълнен контракта. Това не беше направено. " Булгаргаз " се е опита да извърши ултиматума на Русия, само че и поиска гаранции да не се случи това, което към този момент се случи два пъти - тъй като " Газпром " ни спря газа и през 2009 година "

Ще има ли газова рецесия, в случай че още веднъж се доверим на " Газпром "? Обикновена несръчност или изменничество са дейностите на кабинета на Радев?

Гледайте или чуйте новия, 93-ти епизод на Z-Каст:



Слушайте Z-Каст и в платформите, , , .
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР