Служебното правителство на Република Северна Македония взе решение за отваряне

...
Служебното правителство на Република Северна Македония взе решение за отваряне
Коментари Харесай

От петък Северна Македония отваря всичките си граници

Служебното държавно управление на Република Северна Македония взе решение за отваряне на всички гранични пунктове на страната, с което се обезпечава безпроблемно придвижване на територията на страната. Решението влиза в действие от 26 юни, заяви Външно министерство.

От тази дата се анулират изискванията за показване на отрицателен PCR тест с годност до 72 ч. на влизане, както и за наложителна 14-дневна самоизолация или държавна карантина.

Международното летище в Скопие и летище „ Св. Апостол Павел “ в Охрид ще отворят на 1 юли, сряда.

При потребност от подпомагане, българските жители в Република Северна Македония могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Скопие на следните телефонни номера: +389 2 3229 444; +389 2 3246 491, както и на дежурен телефон в извънработно време: +389 75 280 013.

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected]

Министерство на външните работи предлага на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… ” на следния адрес: (https://mfa.bg/bg/embassyinfo).

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР