Служебното правителство има шанс да представи пред гражданите една обективна

...
Служебното правителство има шанс да представи пред гражданите една обективна
Коментари Харесай

Какви са очакванията и възможностите на служебния кабинет?

Служебното държавно управление има късмет да показа пред жителите една справедлива преценка къде се намираме сега. Това съобщи в " Денят стартира " Георги Пирински, ръководител на 40-ото Народно събрание и някогашен евродепутат.

" В новия кабинет е издирван баланс от страна на президента. В него има хора от левицата и такива, свързани с десницата ", разяснява проф. Екатерина Михайлова, специалист по конституционно право и заместник-председател на 40-ото Народно заседание.

По думите ѝ встъпвайки в служба всеки един от членовете на новия длъжностен кабинет ще се запознае с актуалната обстановка и ще може да преглежда и трансформира неща. Според проф. Екатерина Михайлова времето не дава опция за основни промени.

" Те ще заварят избрана обстановка, данни, обстоятелства и въз основата на нея ще би трябвало да вземат решение ", добави Екатерина Михайлова.

Според Георги Пирински служебното държавно управление може да даде отговори на доста въпроси в политическия и публичния живот.

" Министерският съвет би трябвало да получи опция да работи пълноценно. Преценките са, че това е един кабинет на хора експерти, които не са построили живота си в политиката, а в съответната област, в която са се потвърдили ", сподели Пирински.

По думите му е нужно да се откри нова вероятност, защото не беше формирано държавно управление с коалиция, заради което обществото търси на кого да даде доверието си.

" Нов е моментът в развиването на обществото и на страната. Неслучайно много хора споделят " като че ли в този момент сме изправени пред един избор, пред който бяхме и преди 30 години ", добави Георги Пирински.

Едно от провокациите, с които служебният кабинет ще би трябвало да се оправи, е подготовката на предварителните избори на 11 юли. Според проф. Екатерина Михайлова, в случай че те се оправят с тази задача, това ще е позитив.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР