Служебното правителство е уведомило Европейската комисия (ЕК), че не възнамерява

...
Служебното правителство е уведомило Европейската комисия (ЕК), че не възнамерява
Коментари Харесай

Властта уведоми ЕК, че няма да сключва нов договор с Газпром

Служебното държавно управление е уведомило Европейската комисия (ЕК), че не има намерение да води диалози за нов кратковременен, средносрочен или дълготраен контракт с " Газпром Експорт ", а само диалог за приемане на количества по съществуващия контракт. " Считаме, че такова деяние не трябва да се подхваща от служебно държавно управление. Само постоянен кабинет и парламент могат да вземат решение за вдишване на подобен нов, предстоящ ангажимент ", е споделил вицепремиерът Христо Алексиев по време на видеоконферентен диалог с генералния шеф на дирекция " Енергетика " в Европейска комисия Дите Юл Йоргенсен. В срещата присъединяване е взел и министърът на енергетиката Росен Христов.
По-рано Христов разгласи, че България към този момент е изпратила на " Газпром " информация, че е подготвена да договаря и да възобнови контакта по контракта за газовите доставки, който съветската компания спря да извършва след отхвърли на " Булгаргаз " да заплаща в рубли.
От държавното управление оповестиха още, че по време на видеоразговора представителите на Европейска комисия са били осведомени с метода на служебния кабинет за обезпечаване на доставки на природен газ в кратковременен и дълготраен проект. Дългосрочният проект предвиждал оповестяване на интернационален търг за дълготрайни доставки на полутечен природен газ. Предвижда се служебното държавно управление да стартира процедурата, като решението за сключването на подобен контракт ще бъде взето от постоянен кабинет.  style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР