Служебното правителство е спазило всички процедури и е изготвило проект

...
Служебното правителство е спазило всички процедури и е изготвило проект
Коментари Харесай

Стефан Янев: Проектобюджетът е внесен в Народното събрание

Служебното държавно управление е спазило всички процедури и е изготвило план на бюджет, който е импортиран в Народното събрание. Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев, който посети благоевградското село Габрово. Той акцентира, че оттук насетне е обвързване на народните представители да дебатират и да решат дали одобряват плана за актуализация.

" Мисля, че процедурата е спазена. Ако в тази ситуация – това, което е препоръчано от служебното държавно управление, не дава отговор на техните визии, несъмнено, те са в правото си да го трансформират, само че в последна сметка, тежестта на решението е в самото Народно заседание ", съобщи министър председателят Стефан Янев. 

На въпрос, обвързван с това дали Иво Прокопиев стои зад актуализацията на бюджета, както твърди Карадайъ, служебният министър-председател съобщи, че не може да дава отговор на сходни метафори и алегории – кой зад кого стои. 

" Логиката на подготовката на актуализацията на бюджета ние сме я обсъждали в Министерски съвет. Тя се базира на съпричастността към това какво се случва в страната. Инерцията на рецесията, всички нужни обществени и здравни заплащания, и във връзка с подкрепяне на бизнеса, е нещо, което би трябвало да се прави, и намесването на лица и непознати ползи не намирам за подходящо. Логиката е ясна! Всеки ред от препоръчаната актуализация може да бъде предпазен ", посочи Янев. 

Във връзка с миграционния напън Янев заяви, че е задействан проект за евакуацията на повече от 11 български жители от Иран. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР