Служебното правителство днес провежда редовно заседание. То започна в 14:00

...
Служебното правителство днес провежда редовно заседание. То започна в 14:00
Коментари Харесай

Служебният кабинет отново обсъжда оръжието за Украйна

Служебното държавно управление през днешния ден организира постоянно съвещание. То стартира в 14:00 часа. В дневния ред има единствено две точки – приемане на национална карта за дълготрайните потребности от здрави услуги и утвърждение на в допълнение съглашение сред България и Украйна за даване на въоръжение, техника и муниции.

Вторият план цели да бъде променено към този момент подписаното и съглашение сред министерствата на защитата на Украйна и България. Не излиза наяве какво тъкмо е изменението, защото самото наличие на съглашението също не е ясно. Информацията с какво оказваме помощ на Украйна е засекретена.

Законът за одобрение на Споразумението сред Министерството на защитата на Република България и Министерството на защитата на Украйна по отношение на безплатно даване на въоръжение, техника и муниции, бе признат от 48-ото Народно заседание на 16 декември 2022 година.

Преди това депутатите задължиха Министерския съвет да изпрати оръжие на Украйна.

Въпреки че служебната власт, назначена от президента, се съобрази с конституционните правила и разпореди изпращане на оръжие, продължава да не е ясно с какво оказваме помощ. Министърът на защитата даже уточни, че ще подходи консервативно към въпроса.

Преди дни пък президентът Радев още веднъж заприказва за „ войнолюбците “, които желаят да изпратят военна помощ в Украйна. В същото време към този момент месеци наред президентът настойчиво мълчи за писмото на стотиците българи от Украйна, които персонално го приканиха да застане на тяхна страна и да им помогне да се преборят за свободата си.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР