Служебното правителство да увеличи с постановление минималната работна заплата без

...
Служебното правителство да увеличи с постановление минималната работна заплата без
Коментари Харесай

Симеон Дянков: МС да увеличи незабавно минималната заплата без да вкарва проект в парламента

Служебното държавно управление да усили с разпореждане минималната работна заплата без да вкарва план за гласоподаване в Народното събрание. Това предложи някогашният финансов министър Симеон Дянков в " Денят запова ".

" Добре е държавното управление да реши този въпрос преди началото на идната бюджетна година, другояче партиите ще наддават и ще стигнем до доста по-големи суми, които не можем да си позволим ", посочи той.

Според него нарастването е добре да стане факт още от идващия месец като страната ни не може да си разреши минималната ставка да стане 850 лева, както желаят синдикатите, а най-вече - 800лв. - 810лв.

" При минимална заплата от 800лв. - 810 лева, като се прибавят парите за прослужено време, може да се доближи брутен размер от 850 лева ", посочи той.

Дянков дефинира като логичен ход предлагането на служебното държавно управление за удължение на действието на Бюджет 2022 през първите месеци на 2023.

Според Симеон Дянков Бюджет 2023 несъмнено ще надвиши Маастрихтските критерии от 3% недостиг, само че не би трябвало са се разрешава да се отива доста оттатък тези стойности, тъй като един път надвиши ли се недостига, доста мъчно се слиза надолу.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР