Служебният регионален министър арх. Иван Шишков предупреди, че България ще

...
Служебният регионален министър арх. Иван Шишков предупреди, че България ще
Коментари Харесай

Министър Шишков: Тунелът Петрохан да се даде на концесия, иначе няма да има пари за магистралите

Служебният районен министър арх. Иван Шишков предизвести, че България ще загуби финансиране на последния стадий на Автомагистрала „ Европа “ сред София и Сливница. Той би предложил на политиците да мислят за тунела под Петрохан и връзката да бъде дадена на концесия. Ако политиците стартират да си приказват още веднъж по кое време и по какъв начин ще се построи, то първо би трябвало да се построи Автомагистрала „ Хемус “.

 

„ За тунела „ Петрохан “ би трябвало да се мисли за концесия, другояче няма да има пари за всички автомагистрали “, безапелационен бе районният министър пред bTV.

Шишков увери, че са обезпечени пари и са подписани договорите за зимното поддържане.

 

Той добави, че от май месец България на 100% ще финансира санираните на здания от енергийната стратегия. 1.2-1.4 милиарда лева са обезпечени за безплатното саниране. 

 

Иван Шишков уточни още, че интерконекторът с Гърция не е завършен, само че минава цялото количество газ. Независимо от зимния сезон градежът ще би трябвало да бъде приключен, увери той, представен от actualno.com.

 

По думите му, в случай че не били разграничени стадиите на реализация на интерконектора по време на ръководството на служебното държавно управление и до момента нямало да бъде приключена газовата връзка. Хората не би трябвало да се тормозят, че се приключват стадиите на строителството, тъй като това не касае потреблението на газ, увери арх. Шишков.

 

Той се надява на рационални периоди на довеждане докрай градежа на интерконектора, като няма да брои какъв брой % остават до цялостното му довеждане докрай.

 

По отношение на построяването на Национална детска болница в Горна Баня, арх. Шишков увери, че теренът е подобаващ и ще бъде направена чисто нова детска болница. Детската болница с изключение на съгласуваност с автомагистрали, би трябвало да има достъп до всеобщия превоз. В рамките на 2-3 месеца ще може да се стартира действителното планиране и до още няколко месеца да се стартира градежът, надява се районният министър.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР