Служебният премиер на България от 1997 година Стефан Софиянски по

...
Служебният премиер на България от 1997 година Стефан Софиянски по
Коментари Харесай

Стефан Софиянски: При Спас Русев на Герена цареше хаос, Левски вече е подреден клуб

Служебният министър председател на България от 1997 година Стефан Софиянски по традиция показа мнението си за старта на подготовката на обичания му Левски.

Бившият кмет на столицата изрази вяра пред ТОПСПОРТ , че времето за шампионска купа на клуба е пристигнало.

Ето какво сподели реномираният ни респондент пред нашата медия:

Г-н Софиянски, при започване на годината, както постоянно, бихме желали да чуем мнението Ви за старта на подготовката в Левски. Колко по-различни са първите дни на 2020, спрямо тези от преди 12 месеца?

- Левски към този момент е спретнат клуб. Това сигурно може да се каже за обстановката на " Герена " в този момент.

Преди не беше тъкмо по този начин?

- Да. Това желая да подчертая. Беше ясно, че под управлението на Спас Русев в Левски цареше най-вече безпорядък. Ситуацията напълно не беше такава, каквато е в този момент.
 Снимка 376424
Източник:

Основно поради мощния финансов тил, стабилността, съвършеният треньор отпред на тима и осъществените прехвърляния, допускам?

- Всичко е цялост, една целокупност. Това, което изброихте, е от определящо значение, в случай че един футболен клуб желае да е на върха. А всички, които симпатизираме на Левски, желаеме тъкмо това. Никой на " Герена " не трябва да мисли за друг сюжет. Може би към момента единствено едно нещо ми липсва в тима...
 Снимка 460814
Източник:

Кое е то?

- Изявеният водач. Левски има потребност от подобен. Който да води състава в сложните, тежки моменти.

Какъвто беше Гонзо, да речем? Изглежда по този начин, като че ли в предишното главно водач на тима беше нападател. Основната движеща мощ беше в офанзива, само че и подкрепена от мощни халфове и постоянни бранители.

- Да. Гонзо беше извънреден в ролята си на водач на тима. Радвам се, че той остана в действителността на българския футбол. Винаги има с какво да бъде потребен един подобен човек. Доказана персона, която не се нуждае от спомагателен коментар. Последният стабилен водач беше в средата на терена.
 Снимка 228995
Кой? За кого става дума?

- Роман Прохазка. Смятам, че той, макар че е чужденец, беше постоянно зает със сериозната отговорност в сложните моменти. Доказа, че може и халф да е движещата мощ.
 Снимка 281694
Източник:

В Левски обявиха, че се надяват да бъде построен и вкоренен във времето " гръбнак ", съставляван от най-малко един състезател с лидерски функционалности на всеки главен пост. Факт ли е към този момент това? И в случай че не, какъв брой време ще бъде належащо да се случи?

- Лично аз се веселя от това, че се залага на български имена. Това е показателно за желанията и вижданията на спортно-техническото управление. И единствено може да ни радва. В лицето на Петър Хубчев, Левски разполага с несъмнено първокласен експерт и той знае най-добре от всички какво е належащо в състава. Виждаме, че резултатите към този момент са налични. Много е значимо това, което следва в този момент. Какво ще се случи в първите мачове за годината.
 Хубчев: Едва ли ще намерим треньор в Левски, който да бъде удовлетворен от второ, трето или четвърто място
Хубчев: Едва ли ще намерим треньор в Левски, който да бъде удовлетворен от второ, трето или четвърто място

" Селекцията е отворен развой. Всички налични футболисти стартират подготовка с нас. Възможно е някой да бъда предан чартърен "

Стартът ще е измежду най-важните, поради първия противник в шампионата за 2020-а година.

- Точно по този начин. В предишното дерби пропиляхме задатък от два чисти гола и съм сигурен, че са били взети поучения от това. Две изгубени точки. А знаете, че резултатът в този мач е доста значим.
 Снимка 460916
Източник:

Целта? Титлата преди няколко години изглеждаше доста отдалечен идеал, само че в актуалната действителност е може би малко по-постижима.

- Да. Левски може да победи в края на сезона. Мисля си, че в клуба имат всичко належащо за краен триумф в шампионата. Ако си вземем мачовете с ЦСКА и Лудогорец, ще можем да се надяваме на шампионска година. И през идната да сме, в случай че не любимец, то най-малко сигурен кандидат за трофея.
 Сериозен интерес от страна на почитателите за първата
Сериозен интерес от страна на почитателите за първата " синя " подготовка през 2020 година

Над 200 последователи на клуба са на " Герена "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР