Служебният премиер Гълъб Донев силно люби Кремъл, но най-много обича

...
Служебният премиер Гълъб Донев силно люби Кремъл, но най-много обича
Коментари Харесай

Зетят на Гълъб Донев заряза бизнес за милиони, за да шпори БМВ по сокаците

Служебният министър председател Гълъб Донев мощно люби Кремъл, само че най-вече обича невръстното си внуче Робърт, което още не е навършило годинка. Единствената щерка на политика - Габриела, сроди баща си с мощната бизнес империя Фолеви от Пещера, като му докара за шурей наследника на клана Тери Фолев.

Стериан е името по паспорт на избраника на премиерската щерка, който е кръстен на дядо си Щерьо - малко като в остарелия анекдот за Светльо и дядо му Ламби. Сватът на Гълъб Донев и баща на Тери - Румен Фолев, взе участие като притежател или съучастник с брат си Георги Фолев в десетки компании за импорт и експорт на всевъзможни артикули, ходатайство и посланичество на български и задгранични физически и юридически лица, покупко-продажба на недвижими парцели, строителство, транспортна и консултантска активност и други

Чрез една от компаниите си „ Фоли Инвест “ сватовете на Гълъб Донев влагат в жилищни и търговски обекти, и в строителство на офис здания. Работните им планове се реализират най-вече в Пловдив и София, както и в някои от най-известните български курорти – Пампорово, Чепеларе, Велинград. Семейство Фолеви до момента сполучливо са осъществили над 10 плана с огромни и междинни по размер вложения – няколко жилищни здания в Пловдив, Пещера, на язовир Батак и две бизнес здания с магазини под тепетата.

Сватовете на Донев са построили също един от най атрактивните комплекси в Чепеларе – вилно населено място „ Родопски къщи “, ситуирано наоколо до ски лифта. В дълготраен проект са закупили и нужните имоти за проектирането и построяването на хотелски комплекси в Пампорово и Велинград.



Дядо Румен и дядо Гълъб с дребния Робърт



Тери Фолев обаче не демонстрира никакъв интерес към бизнес империята на родителите си. Макар да е приключил Американския лицей в София и университет в Бирмингам с цел да оказва помощ на баща си и чичо си, 24-годишният юноша избира да стане рали играч.

Половинката на Габриела, като се изключи че се състезава с мощни возила за БМВ, е и инструктор по безвредно шофиране към школата " Мирафиори ", откъдето и се състезава професионално. Миналата година Тери разгроми конкуренцията на четири гуми в първия кръг на BMW CUP 2021 на писта " Моторпарк " в Румъния. Злите езици разправят, че и отвън пистата Тери е почитател на високите скорости и на Гълъб Донев постоянно му настръхвала косата (образно казано), че младежът вози дъщеря му и внучето с галактически скорости из пътищата на родината.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР