Служебният премиер Гълъб Донев ще свика Съвета по сигурността към

...
Служебният премиер Гълъб Донев ще свика Съвета по сигурността към
Коментари Харесай

Премиерът ще свика Съвета по сигурността към МС

Служебният министър председател Гълъб Донев ще свика Съвета по сигурността към Министерски съвет, незабавно откакто е явен резултатът от консултациите със съдружниците в НАТО за случая в Полша, разгласи той при започване на държавното съвещание. Страната ни е в непрестанен контакт със съдружниците от НАТО и сътрудниците от Европейски Съюз, сподели още министър председателят.

Донев акцентира, че детонацията на двете ракети в Полша, при която починаха двама души, постанова незабавно преосмисляне на идващите дейности:

" Следим деликатно хода на следствието. Сдържаният звук и изказванията, учредени на обстоятелства, са наложителни, тъй като става дума за война. Дрънченето на думи е ненужно. Всички догатки преди да са изяснени обстоятелствата и събитията към случая на полска територия ще са нечиста сделка, която носи риск за ескалация на спора и неговото вероятно разширение ".

По думите на Донев да се приказва за войната като за видеоигра е рисково занимание. Войната на Русия против Украйна не е симулация, акцентира той:

" Ситуацията, в която се намираме, не се изчерпва само и единствено с отговор на въпроса кой член от Договора на НАТО ще бъде задействан. Сериозно предизвикателство е запазването на мира…В този миг от основна значимост е единството на съдружниците и сътрудниците в НАТО и Европейски Съюз ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР