Служебният премиер Гълъб Донев подписва заповед за създаване на Национално

...
Служебният премиер Гълъб Донев подписва заповед за създаване на Национално
Коментари Харесай

Гълъб прави звено Антиинфлация

Служебният министър председател Гълъб Донев подписва заповед за основаване на Национално координационно звено, което ще изготви механизми за наблюдаване и надзор на цените на  питателните артикули.

Вицепремиерът Христо Алексиев ще управлява структурата, която би трябвало да предложи ограничения в сходство с националното и европейското законодателство.

В началото на държавното съвещание през днешния ден Донев напомни, че повишаването на питателните артикули е мъчителен въпрос за огромна част от българите.

В резултат от напъните на държавното управление от последните седмици, излизат на ярко някои нелоялни търговски практики, свързани с образуването на цените. От началото на февруари, когато организирах среща с министри и шефове на организации и комисии, тематиката за цената на храната се трансформира в изключително „ вкусна за всички “. Някои искрено злоупотребиха, като си приписаха заслугите за рухване на цените или като използваха цената на сиренето, с цел да отклоняват или притеглят вниманието на публиката. Ще напомня какво споделя народът ни в сходни обстановки – „ другарството си е другарство, само че сиренето с пари “, сподели Донев.

В търсенето на решения против високите цени на храните служебният кабинет ще опитва разговор с комерсиалните вериги. Държавата ще води диалог с тях, а не война, акцентира Донев.

Предстои среща с представители на комерсиалните вериги, в която ще вземат участие и производители.

Напоследък виждам придвижване на някои цени на храни надолу, обозначени като трайна промоция, което персонално аз разгадавам като знак за преосмисляне на методите за образуването на цените в комерсиалните вериги на храните, сподели още служебният министър председател.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР