Служебният премиер Гълъб Донев обясни ползите, които ще имаме от

...
Служебният премиер Гълъб Донев обясни ползите, които ще имаме от
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Газовата връзка е наша заслуга!

Служебният министър председател Гълъб Донев изясни изгодите, които ще имаме от влизането ни в Шенгенското пространство: " Няма да ги има опашките на " Кулата " за вход в Гърция, или километричното скупчване от камиони на двата моста на Дунав, българите свободно ще могат да минават през сухоземните, морските и речните граници на страните от общността, няма да има закъснение за бизнеса на артикули и услуги ", съобщи той в предаването " Лице в лице " по bTV. 

" Политиките, които са организират, са на база заложените в бюджета от постоянното държавно управление. Служебното няма виновност за това дали дългът скача, лихвените проценти се повишават, или инфлацията се повишава или спада. Това, което служебното държавно управление направи, е да успокои темпа на повишаване на инфлацията “, акцентира той. " Бе доближат пика й. В момента имаме едни от най-ниските цени на газа в Европа, за ноември тя ще бъде твърдо под 200 лева ", открои Донев.

Според него напъните на служебния кабинет и министъра на районното развиване арх. Иван Шишков са довели до стартирането на газовата връзка с Гърция на 1 октомври.

„ Това е резултат от напъните и транспарантните процедури за доставка на природен газ. Всички участници ни дават по-евтини цени. Цената на газа пада с малко, а при нас – в пъти. Трябва да се работи, а освен да се приказва “, безапелационен е той.

На въпрос дали е имало целенасочени кадрови удари против Българска социалистическа партия, Донев отвърна, че твърдо няма сходно нещо.

„ Очаквам това, което излезе като резултати от инспекцията, която беше направена, с цел да се препотвърди още веднъж, че сме подготвени за Шенген, да има смисъл. Изпълнили сме всички критерии. Експертната група препотвърди това нещо. 547 души са дали своят вот „ за “ влизането ни. Препоръката е до края на годината да стане ясно дали ще влезем в шенгенската зона “, сподели той.

Донев призна, че не знае за какво чак в края на май чак предходното държавно управление е видяло какъв е казусът с мигрантския напън.

„ Ако станем част от Шенген, няма да има опашки на „ Кулата “ за влизане в Гърция. Гражданите умерено ще могат да минават на всички места, а бизнесът ще развива активността си доста по-бързо. Движението на артикули и услуги ще става по-бързо “, сподели служебният министър председател.

„ Отдавна към този момент трябваше да сме пълноправен член на шенгенското пространство. Нидерландия и Дания обаче споделяха „ не “. Ние предприехме редица ходове и диалози с по-консервативно мислещите страни. Създадохме една положителна среда “, изясни той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР