Служебният премиер Гълъб Донев използва началото на днешното правителствено заседание

...
Служебният премиер Гълъб Донев използва началото на днешното правителствено заседание
Коментари Харесай

Гълъб Донев: За кратко време извадихме държавата от режима на пауза

Служебният министър председател Гълъб Донев употребява началото на днешното държавно съвещание за минути за самореклама. Кабинетът му, който е следващият, назначен от президента Румен Радев, заслужено си бил спечелил името " правителство на действието ", това била оценка и от вътрешните, и от интернационалните сътрудници (като не се разбра кои). 

„ За мен е значимо, че за малко време успяхме да извадим страната от режима на пауза. Служебното държавно управление не си разреши да губи даже секунда в политически игри и процедури ", продължи той.

Припомняме, че в хода на предизборната акция кабинетът " Радев " атакуваше предшественика си по ресори, поради което търпеше рецензии, че се намесва в изхода от вота.

Донев показа и размишления на тематика по какъв начин се пропилява политическото време и къс разбор на резултатите от изборите, като забележките му очевидно бяха рецензия на ситуацията в Народното събрание.

" Пропиляното политическо време изяжда от времето ни като общество. Хората желаят да живеят в добре уредена страна, а не да бъдат фенове на политически спектакли. Резултатите от последните парламентарни избори го потвърждават. Вотът на гласоподавателите за " Не поддържам никого "  и ниската изборна интензивност ни демонстрираха, че тези, които не поддържат никого, бяха на косъм да трансферират четирите %. Призивът ми е за работа и отговорност и към българските жители, които не са показани в Народното събрание ", каза Донев.  

Премиерът приказва и за потребността да се започва в точния момент бюджетната процедура.

По думите му финансовата министърка Росица Велкова и нейният екип имали готовност " да срещнат детайлно народните представители с другите сюжети, по които работим ". И добави, че чуването на финансовия министър би било допустимо едвам откакто бъде избран ръководител на 48-ото Народно заседание.

" Продължаваме работата ни по един от главните цели, които си сложи служебното държавно управление още от първия ден от встъпването в пълномощията си. Това е подготовката на проектозаконите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност. Подготвили сме съвсем целия пакет от законопроекти, свързани с второто заплащане по проекта. Днес следва да разгледаме още два – Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за правната помощ и Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за биологичното многообразие ", продължи Донев. 

Българските жители очаквали да видят съответни дейности в Народното събрание по завършване на работата по законопроектите, свързани с втория транш от парите от Европейската комисия по Плана за възобновяване и резистентност.

Отделна " минутка за реклама " си направи и вътрешният министър Иван демерджиев, който слезе да приказва пред медии.

" Вратата към Шенген е необятно отворена ", съобщи той.

Но от последвалото му изявление не стана доста ясно за какво счита по този начин. Само че задачата на Европейска комисия, която завърши преди няколко дни, е установила българската подготвеност, а Нидерландия все по този начин не е ревизирала решението си за несъгласие. Демерджиев бил и на съвет правораздаване и вътрешен ред. " За мое удовлетворение установявах, че никой от сътрудниците не уточни България като маршрут за незаконна имиграция ", съобщи. След което уточни, че всичко това се дължало на последните два месеца работа.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР