Служебният министър туризма Евтим Милошев проведе среща с представители на

...
Служебният министър туризма Евтим Милошев проведе среща с представители на
Коментари Харесай

И екскурзоводите дават кредит на доверие на Евтим Милошев

Служебният министър туризма Евтим Милошев организира среща с представители на Асоциацията на екскурзоводите в България , съдружие " Планини и хора - асоциация на планинските водачи в България ", съдружие " Съюз на екскурзоводите в България " и Югоизточния съюз на екскурзоводите " Ваня Райчева ". Информация за срещата беше оповестена от отрасловото министерство.

Екскурзоводите показаха своята поддръжка и заем на доверие към него. Припомняме, че той получи и заем на доверие от Националния ръб по туризъм, Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България, Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници, Българската асоциация на туристическите организации, Сдружение " Туризъм ", Обединение " Бъдеще за туризма " и Асоциацията на инкаминг организациите

На днешната среща Милошев разгласи готовността за летния сезон като главен собствен приоритет. " Само допреди няколко дни бях на ваше място и знам какъв брой е значимо бизнесът да бъде чут от институциите. Затова в мое лице имате човек, който ще бъде потребен за туристическия бранш ", увери той.
 Браншът дава алена точка Евтим Милошев, въпреки да не схваща нищо от туризъм
Браншът дава алена точка Евтим Милошев, въпреки да не схваща нищо от туризъм

Поне бил отворен за диалози и можел да се вслушва

Екскурзоводите показаха настоящите си проблеми, най-наболели от които са сивият бранш в сектора и неналичието на съответна инфраструктура , която да подкрепя развиването на туристическата услуга. " Липсват ни туристически центрове, тъй като това е връзката сред екскурзоводите и туристите. Належащо е да бъде основана и туристическа полиция, тъй като без нея нашият труд е неправилен ", съобщи Ива Докова от Асоциацията на екскурзоводите в България.

Според екскурзоводите са незадоволителни, а тук-там и неточни указателни табели към туристическите обекти. Те срещат и огромни усложнения със санитарните възли в цялата страна. " Искаме туристи, а когато те дойдат, се сблъскваме с проблеми от това естество ", уточни Любомир Попйорданов, ръководител на Управителния съвет на съдружие " Планини и хора - асоциация на планинските водачи в България ".

Екскурзоводите желаеха подпомагане от Евтим Милошев и за усилване на контролната активност във връзка с нелоялната конкуренция в бранша.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР