Служебният министър-председател Гълъб Донев обяви на брифинг в Министерски съвет,

...
Служебният министър-председател Гълъб Донев обяви на брифинг в Министерски съвет,
Коментари Харесай

Кабинетът призна: Газ няма, а Булгаргаз няма пари да го купи

Служебният министър-председател Гълъб Донев разгласи на брифинг в Министерски съвет, че е основал междуведомствен спешен щаб за енергетиката със задача да " предложи решения за преодоляване на хаоса и разрухата в бранша, да предложи решения за сигурност на доставките и предвидимост на цените на газа, да предложи механизми за надзор и смъкване на цените на горивата и електрическата енергия ".

Щабът ще се управлява от вицепремиера по икономическите политики Христо Алексиев. В него влиза и министърът на енергетиката Росен Христов, представители на други министерства, браншови организации, представители на работодатели, синдикати, КЕВР.

Министърът на енергетиката Росен Христов очерта казуса като съобщи, че газ няма, а " Булгаргаз " няма пари да го купи.

" Булгаргаз " е доставял посредством медиатори съветско синьо гориво на повишени цени, съобщи ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов пред Българска национална телевизия. Той заяви, че още през днешния ден ще изиска незабавна среща с министъра на енергетиката за решение на проблемите с природния газ. Шефът на регулатора предлага три разновидността за излизане от рецесията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР