Служебният министър-председател Димитър Главчев се срещна с посланиците на страните

...
Служебният министър-председател Димитър Главчев се срещна с посланиците на страните
Коментари Харесай

Премиерът увери западни посланици в европейската ни ориентация

Служебният министър-председател Димитър Главчев се срещна с посланиците на страните членки на Европейски Съюз, Съединени американски щати, Обединеното Кралство и Швейцария.

Премиерът срещна дипломатите с главната задача на държавното управление - осведомят от пресцентъра на Министерски съвет. Едновременно с това Главчев уверил, че кабинетът ще продължи да работи и по всички други посоки в българската външна политика и да следва евроатлантическия курс на България.

Пред посланиците Димитър Главчев е показал, че основни външни цели на страната ни остават присъединението към Шенген по суша и приемането в еврозоната. България ще продължи градивния разговор и дейното съдействие с европейските сътрудници. Главчев подчертал също, че напъните на страната ни са довели до намаляващ миграционен напън.

По отношение на еврозоната министър председателят изтъкнал, че. да въведем общата европейска валута. В тази връзка по думите на Главчев чакаме поддръжка от членовете на еврозоната, както и бърз обзор и оценка на готовността на България. Премиерът уверил посланиците, че българските институции работят интензивно и реализират добър прогрес по всички потоци, с цел да обезпечат навременна подготовка за участието.
 Еврозоната ни похвали за напредъка по пътя към еврото
Еврозоната ни похвали за напредъка по пътя към еврото

Прогресът ни във връзка с Еврозоната е неоспорим, склонен е и Николай Денков

Присъединяването на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване е другият акцент, който министър председателят Главчев сложил. Той показал изгодите от нашето участие, като изтъкнал удобното влияние върху целия район на Югоизточна Европа, допринасяйки за възстановяване на икономическата непоклатимост, капиталовия климат и стандарта на живот. България остава мощно ангажирана с поддръжка към районните начинания на Организацията за икономическо сътрудничество и раз и по-специално към Регионалната стратегия за Югоизточна Европа.

Сигурността в Черно море, обстановката в Украйна и в региона на Близкия изток също са дискутирани в хода на срещата с посланиците.
 Димитър Главчев: Първостепенен приоритет за България е присъединението към Организацията за икономическо сътрудничество и раз
Димитър Главчев: Първостепенен приоритет за България е присъединението към Организацията за икономическо сътрудничество и раз

Премиерът е окуражен, че държавната политика ще даде подтик за завършване на преговорите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР