Служебният министър-председател Димитър Главчев съобщи, че промяната в състава на

...
Служебният министър-председател Димитър Главчев съобщи, че промяната в състава на
Коментари Харесай

Главчев разкри причината за рокадата в служебния кабинет

С лужебният министър-председател Димитър Главчев заяви, че смяната в състава на служебния кабинет се е наложила заради фамилни задължения на оферти за министър на външните работи Ивайло Ценов. Коментарът си Главчев направи пред публицисти преди полагането на клетва на служебния кабинет пред Народното събрание.  

По-рано през днешния ден президентът Румен Радев подписа указа за назначение на служебно държавно управление на Република България в оферти от Главчев състав. Според по този начин издадения декрет от президента има една смяна в състава на служебния кабинет. Служебен министър на външните работи ще бъде Стефан Димитров, а не Ивайло Ценов, както бе в плана на конструкция и състав, които Димитър Главчев предложи на 5 април.

Той (Ивайло Ценов) има фамилни задължения и са напълно фамилни аргументите, сподели Главчев в отговор на въпрос за какво е решил да смени външния министър.

На изключително съвещание на Народното събрание тази заран членовете на служебния Министерски съвет, назначени от президента Румен Радев, с министър председател Димитър Главчев, поставиха клетва пред депутатите, според последните промени в Конституцията. Това се случи в наличието на президента Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР