Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че се

...
Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че се
Коментари Харесай

Демерджиев: Очакват се резултати по разследвания за корупция, свързани с политици

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи, че се чакат в скоро време резултати по следствия, които касаят доста необятен набор от политици. Той разяснява тематиката на брифинг в Министерство на вътрешните работи, а на въпрос дали тези каузи са за корупция, сподели, че „ постоянно, когато приказваме за политици, става въпрос за корупция “, съобщи Българска телеграфна агенция.

Министърът направи конкретизиране на свое медийно изявление ,

в което оповестява, че чака в идващите седмици да има подготвени обвинителни актове по производства, някои от които са свързани с магистрати и политици.

Демерджиев посочи, че има следствия, по които Министерство на вътрешните работи не е правило дейни дейности ,

а по други това не е правила прокуратурата, само че сега по тези следствия към този момент се работи интензивно. Той добави, че напълно скоро се чака и развиване по следствията за нарушавания при градежа на части от Автомагистрала „ Хемус “.

Във връзка със случая „ Семерджиев “, по който започнаха вътрешни инспекции на чиновници в Министерство на вътрешните работи ,

министър Демерджиев сподели, че към момента не са завършили дисциплинарните производства във връзка с над 40 служители на реда. „ Очаквайте санкции, съгласно тежестта на нарушаванията “, добави той.

По мотив тестванията за опиати, които се вършат на водачите,  

той уточни, че е приказвал със здравния министър за смяна в наредбата, което ще разреши кръвните проби да се вършат във всяка регионална болница, а може би и в други, което ще понижи периода, в който да се извършат тези проучвания. „ Не е вярна тезата, че тези проби са погрешни “, добави министър Демерджиев.

Той заяви още, че от януари 2023 година ще се изследват за алкохол

и опиати всички чиновници на Министерство на вътрешните работи, а освен тези, които карат коли.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР