Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев коментира скъсаната оставка

...
Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев коментира скъсаната оставка
Коментари Харесай

Демерджиев: Отдавна апелирам към прокуратурата да се събуди

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев разяснява скъсаната оставка на основния прокурор Иван Гешев.

" Отдавна съм апелирал към прокуратурата и в това число и към господин Гешев да си отворят очите за това, което става в страната. И в случай че господин Гешев е прогледнал към днешна дата, това е радостно, и както имаше по-рано един коментар: не буди екстаз това у мен. Трябваше да се случи доста по-рано, да е прогледнал доста по-рано, и ръководената от него прокуратура би трябвало да е въвела върховенството на правото и да е възстановила възприятието за правдивост у българските жители. Когато си затваряш очите и оставяш да безчинстват избрани политици и да чакаш те да ти посегнат, с цел да провидиш нещо и да се обърнеш против тях, това е доста закъсняла правдивост. Надявам се да се случи въпреки всичко ", сподели Демерджиев.



Не са подадени сходни закани при нас - по този начин министърът разяснява думите на Гешев, че е бил заплашван.

" Ако имахме такава информация, щяхме да реагираме. Аз от дълго време моля към прокуратурата да се разсъни, и да направи това, което може в своите пълномощия, т.е. - да върне възприятието за правдивост на хората. 100 пъти сме коментирали делата, които стоят на трупчета, 100 пъти сме коментирали прекъснати и спрени производства - какво трябваше да се случи, с цел да се провидят неща, които стават към този момент години наред?, попита още Демерджиев.

Ако има закани за сигурността му, приканвам Гешев да подаде сигнал към нас, добави министърът.

Не отхвърлям имената, които той назова, към тях могат да се прибавят още. Очаквам това от деня, в който съм встъпил като вътрешен министър, сподели още Демерджиев.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР