Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров

...
Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров
Коментари Харесай

Министърът на транспорта: Ще засилим контрола над нерегламентираните превози на пътници

Служебният министър на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров се срещна с автобусни превозвачи. По време на диалозите бяха разисквани главните въпроси, които стоят пред бранша на автобусните транспорти. Тодоров съобщи, че за ограничението на нерегламентираните транспорти на пасажери с леки коли ще се търси съдействието от всички способени органи.

" Ще бъдат подхванати нужните дейности за усилване на контрола над нерегламентираните транспорти на пасажери. Разпоредил съм управлението на ИА „ Автомобилна администрация “ да сътвори нужната организация за осъществяването на профилирани инспекции, най-много в регионите на летищата и граничните пунктове “, разгласи Георги Тодоров.

По отношение на транспортите на туристи с леки коли и предложенията тази активност да бъде регламентирана, министърът уточни, че чака допустимо най-скоро да се организира среща сред специалисти от Министерството на туризма, Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията и представители на бизнеса, на която да бъде разискван този въпрос.

Дискутирани бяха и промени на Наредба № 2 за изискванията и реда за одобряване на транспортни схеми и за реализиране на публични транспорти на пасажери с рейсове. Договорено беше текстовете на наредбата да бъдат разисквани в работна група на експертно равнище, с присъединяване на представители на сектора и при потребност да бъдат прецизирани.

Обсъдени бяха и опциите за поддръжка на бранша от страната. Министър Георги Тодоров съобщи, че ще бъде проучена опцията за обезпечаване на европейско финансиране посредством оперативните стратегии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР