Служебният министър на транспорта Христо Алексиев обяви, че е сформиран

...
Служебният министър на транспорта Христо Алексиев обяви, че е сформиран
Коментари Харесай

Христо Алексиев: Сформиран е кризисен щаб заради кораба "Вера Су"

Служебният министър на превоза Христо Алексиев разгласи, че е образуван спешен щаб поради кораба " Вера Су ". Това той направи в София след съвещанието на държавното управление.

Още през днешния ден Алексиев ще търси отговорност от длъжностни лица. Горивото е източено от кораба, вършат се паралелни проекти за изваждане на кораба, съобразени с екологичните правила.

Служебният министър на околната среда Асен Личев подсигурява, че няма да бъде позволена екокатастрофа.

Заради неприятните метеорологични условия в морето интервенцията по претоварването на кораба Вера Су, затънал край местността Яйлата, няма да стартира през днешния ден, съобщи кореспондентът на БНР в Добрич. Според специалисти, с цел да се олекоти задоволително корабът и той да може да бъде изтеглен, би трябвало да бъдат претрупани още най-малко 450 тона от азотните торове. Междувременно се търси вид за помощ и от непознати компании, защото страната ни не разполага с нужния запас за реакция при такава огромна морска интервенция.

На десетия ден от засядането на турския товарен транспортен съд край скалите на Яйлата страната към момента няма проект и подобаваща техника за деяние. На снощното съвещание на локалния спешен щаб са били разисквани всички вероятни разновидности за реакция, без да се нарушават екологичните правила, осведоми регионалният шеф на Добрич Васил Карапанчев.

Вероятно две четиритонни котви ще бъдат преместени от Варна към Каварна, с цел да бъде укрепен в допълнение с тях корабът при уместно време.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР