Служебният министър на спорта Весела Лечева заяви в ефира на

...
Служебният министър на спорта Весела Лечева заяви в ефира на
Коментари Харесай

Весела Лечева: Инвестира се в спорт, но все още е крайно недостатъчно

Служебният министър на спорта Весела Лечева съобщи в ефира на БНт, че у нас в спорт се влага, само че към момента не колкото би трябвало.

" Грижата за спортната инфраструктура би трябвало да е на страната. Това е обвързвано със здравето на нацията, на подрастващите. За всеобщия спорт са нужни две неща - налична спортна инфраструктура и основаване на трайни привички в децата да го практикуват. Ние нямаме първото. Инфраструктурата е доста огромен проблем. Това, което сме почнали, е една цялостна картина за спортната инфраструктура в България. Така че да знаем в област Монтана, в област Пловдив, в област Варна или другаде какви спортни уреди имаме и на какъв стадий са, какви средства би трябвало да бъдат вложени, тъй че жителите да получат една добра опция за спорт. И другото е, че когато има една построена към този момент база, спортните организации да си възнамеряват. Във Вършец да вземем за пример има построена зала, само че е празна. Трябва да има планувана и целенасочена политика във връзка с спортната инфраструктура в България ", сподели тя.

" Изградена е в последните години значително спортна инфраструктура. По европейските стратегии и фондове. Често споделям, че не на точните места, където са най-необходими. Инвестира се в спорт, само че към момента е извънредно незадоволително. В момента бюджетът ни е 0,09 % от Брутният вътрешен продукт, а гоним 0,1. Трудно е да балансираш с стеснен бюджет ", добави Лечева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР