Служебният министър на регионалното развитие арх. Виолета Комитова е отменила

...
Служебният министър на регионалното развитие арх. Виолета Комитова е отменила
Коментари Харесай

Вече има обявен конкурс за шефските места на Автомагистрали

Служебният министър на районното развиване арх. Виолета Комитова е отменила своята заповед за назначение на ново управление на държавната " Автомагистрали " ЕАД от 7 юни 2021 година Тя е издала нова заповед безусловно идентична с предходната, написа " 24 часа ".

Заповедта за анулацията и новата заповед, с която сменя изпълнителния шеф Стоян Беличев и другите двама членове на съвета на шефовете и назначава на тяхно място други хора, са изпратени за регистриране в Търговския указател. Това е видно от партидата на компанията. Датата на заповедите е 23 юни и са изпратени неотложно за регистриране на новото управление.
 Съдът не позволи промяната на шефовете на
Съдът не позволи промяната на шефовете на " Автомагистрали "

Аргументът е, че районният министър не е провел конкурс за постовете

Предишният път ръководителят на " Автомагистрали " Стоян Беличев и сътрудниците му апелираха уволнението си. Състав на Софийския градски съд почете желае им. Записното произвеждане бе спряно до решение на разногласието всъщност. Беличев бе написал в желае си, че той и сътрудниците му са уволнени непозволено , защото за постовете им е трябвало да бъде разгласен конкурс.

Конкурс е разгласен, само че едвам през вчерашния ден - денят, в който са издадени заповедите за промяна на управлението и това също е станало през вчерашния ден . На уеб страницата на държавната организация за обществените предприятия е разгласен конкурс за двама самостоятелни членове на съвета на шефовете на " Автомагистрали " ЕАД , каквито до момента нямаше, а на уеб страницата на Министерство на регионалното развитие - конкурс за тримата постоянни членове на борда.

Стоян Беличев е декларирал, че ще апелира и новата заповед със същите претекстове - че уволнението неговото и на сътрудниците му е непозволено. Мотивът му е , че за техните места би трябвало към този момент да е извършен конкурс. Обявеният през вчерашния ден конкурс занапред следва и не се знае по кое време ще завърши.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР