Служебният министър на правосъдието Крум Зарков заяви, че е притеснен

...
Служебният министър на правосъдието Крум Зарков заяви, че е притеснен
Коментари Харесай

Правосъдният министър е притеснен, че парламентът извади следствието от прокуратурата

Служебният министър на правораздаването Крум Зарков съобщи, че е обезпокоен от признатите изненадващо през днешния ден в Народното събрание ремонти на второ четене в Закона за правосъдната власт (ЗСВ). С тях Националната следствена работа (НСлС) беше извадена от прокуратурата и ще се обособи в самостоятелна конструкция.

" Това е небрежно направена и доста тежка смяна. Притеснен съм, че се прави конюнктурна смяна поради процесите на опълчване на висшите етажи в прокуратурата ", сподели Зарков в предаването " Въпросите " по TV1.

 " По втория метод " и по концепция на " Възраждане " Народното събрание извади следствието от прокуратурата

Промените в Закон за съдебната власт бяха " допълнени " по време на днешното разискване в пленарна зала по предложение на Петър Петров от " Възраждане ", който изиска Народното събрание да извади следствието от прокуратурата с претекста, че се виждало напоследък какво се случва в резултат на " подчинението ", имайки поради откритата война сред основния прокурор Иван Гешев и заместника му, който е и началник на Националната следствена работа, Борислав Сарафов. Такова предложение имаше в обособен законопроект, който бе импортиран от " Възраждане ", само че на първо четене беше и по този начин въобще не стигна до второ. В предходното Народно заседание този законопроект за отделянето на следствието.

Зарков посочи, че притеснителното е неналичието на спор в отрасловата правна комисия. Според него смяната е гласувана доста бързо и това в последна сметка може да докара до проблеми.

Служебният правосъден министър напомни, че вливането на следствието в прокуратурата преди години е станало след съществени разисквания. По думите му сходни промени се вършат след години работа и съгласувания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР