Служебният министър на правосъдието Иван Демерджиев отново се връща в

...
Служебният министър на правосъдието Иван Демерджиев отново се връща в
Коментари Харесай

Иван Демерджиев се връща в кабинета - този път като заместник на Бойко Рашков

Служебният министър на правораздаването Иван Демерджиев още веднъж се връща в изпълнителната власт. 

Той е назначен за зам.-министър на вътрешните работи със заповед на Кирил Петков. 

Адвокат по специалност, Демерджиев към този момент ще работи в екипа на Бойко Рашков. 

Юристът стана правосъден министър на мястото на Янаки Стоилов през октомври 2021 година, откакто ръководителят на министерството беше избран за парламентарен арбитър с решение на Румен Радев. 

Той беше един от дейните поддръжници на позицията на Стоилов (продължена и от Надежда Йорданова), че Висш съдебен съвет би трябвало да прегледа сигналите за нарушавания от страна на Иван Гешев и да го в профил от позицията му на основен прокурор предварително. 

Демерджиев персонално описа за случай, в който е бил заплашван с името на Гешев от страна на някогашния притежател на охранителната компания " Делта Гард ". 

Служебният министър уточни, че от 2020 година до момента е свидетелствал по 2 полицейски преписки и досъдебно произвеждане на прокуратурата, само че досега няма никаква противоположна връзка какво се случва с следствието. 

По време на мандата си той повдигна и още един проблем против прокуратурата - прекратяването на три досъдебни производства против някогашния кмет на Пловдив (ГЕРБ). 

Иван Демерджиев е някогашен ръководител на Адвокатска колегия-Пловдив от 2019 г до май 2021 година, когато беше назначен за зам.-министър на правораздаването в екипа на Янаки Стоилов. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР