Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов отхвърли твърденията, че българските

...
Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов отхвърли твърденията, че българските
Коментари Харесай

Комисията по отбрана: Граничните полицаи ще бъдат допълнително въоръжени

Служебният министър на защитата Димитър Стоянов отхвърли изказванията, че българските военнослужещи не съблюдават инструкциите, признати през 2021 година, за приложимост на мощ на сухопътните граници, застрашавайки своята сигурност. Министърът взе участие в чуване в комисията по защита в Народното събрание, съобщи Българска национална телевизия.

" Това са спекулации. Няма махани затвори на оръжие, няма по какъв начин да бъдат без пълнители. По време на самия случай са създадени изстрели от военнослужещия. Тъй като до момента степента на заплаха не беше избрана като висока, хората бяха въоръжени с тактически елеци, с пълнителите които са начело, и автомат " Калашников ". Задължение по директива е те да бъдат с персоналното си въоръжение. Всички са подготвени за пукотевица. От на следващия ден ще бъдат снабдени с очила за нощно виждане и бронежилетки ", съобщи военният министър Стоянов.

Според министъра на защитата щом граничният служител на реда е бил покосен, военнослужещият, с който са изпълнявали взаимен наряд, е трябвало да се прикрие.

Темата за сигурността на граничните служители на реда стана обект на публичното и политическото внимание след тежкия случай на българо-турската граница, при който почина 32-годишният чиновник на Министерство на вътрешните работи Петър Бъчваров.

Младши контрольор Бъчваров беше прострелян към 20.35 ч. в понеделник вечерта при осъществяването на службата си. Двама турски жители бяха арестувани по случая от турската изпълнителна власт. Обвинените за убийството са изправени пред съда в Одрин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР