Служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова се

...
Служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова се
Коментари Харесай

МОСВ ще разгледа детайлно случая с цеха за формалин край Павел Баня, ако ги сезират

Служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова се срещна с протестиращи от няколко обитаеми места в региона на Павел Баня пред дървопреработвателно дружество, което е отправило капиталови планове за създаване на завод за произвеждане на формалин , съобщи БГНЕС. Фирмата има намерение да усили потенциала за произвеждане на формалин и да построи съоръжения за неговото предпазване в съществуваща към този момент база в обитаемото място. Според протестиращите обаче това ще докара до екологична злополука в района.

За построяването на инсталацията има позитивно мнение от експертния съвет към Регионална инспекция за опазване на околната среда в Стара Загора. Следва обжалване решението за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС), в случай че то е позитивно ", по думи на кмета на село Горно Сахране Янко Янков , представен от организацията.
 Протест край Павел баня против химически завод
Протест край Павел баня против химически завод

Местните се притесняват, че инсталацията ще нанесе голяма щета на околната среда

" Ние желаеме да чуем от първо лице какви са терзанията на жителите. Ние, като Министерство на околната сера и водите, изрично и ясно заявяваме, че в хода на съответната процедура, откакто тя криключи с изявление на крайното решение, и аз това го заявих и пред жителите - че това, което аз мога да им кажа, е, че ще бъде спазвана цялата суровост и стриктност по съблюдаване на закона ", разяснява Росица Карамфилова.

Тя увери, че при положение на обжалване на Оценка на въздействието върху околната среда пред Министерство на околната среда и водите, тя и екипа й ще прегледат в елементи има ли процецедурни пропуски, нужни ли са детайлизиране на условия и ограничения и съвещания , тъй че, в решението, което бъде постановено, да подсигурява съблюдаване на екологичното и ограничения за недопускане на замърсяване и утежняване на качеството на околната среда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР