Служебният министър на околната среда и водите д-р инж. Росица

...
Служебният министър на околната среда и водите д-р инж. Росица
Коментари Харесай

Служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова пое поста от Борислав Сандов

Служебният министър на околната среда и водите доктор инж. Росица Карамфилова встъпи в служба, като пое поста от Борислав Сандов. Тя получи от предшественика си символичния ключ на Министерство на околната среда и водите.

„ Предавам Министерството на околната среда и водите на госпожа Росица Карамфилова спокоен, че то остава в ръцете на един същински експерт. През миналите осем месеца с нея работихме в чудесно съдействие като изпълнителен шеф на Изпълнителната организация по околна среда. Много от проблемите в бранша бяха решени от нашия екип през последните месеци, за други има готови решения. Вярвам, че госпожа Карамфилова ще продължи да работи в отбрана на публичния интерес, за запазване на природата и здравето на хората ", сподели Борислав Сандов.

„ Повече от 17 години съм част от специалистите, които работят за съблюдаване на законодателството в региона на околната среда. Приемам професионалните си задължения като своя персонална идея, само че знам, че единственият метод за реализиране на задачите е работата в екип, в партньорство, в дух на професионализъм и среда на висока експертиза, само че най-много разчитайки на експертите със познания и експертиза ", сподели министър Росица Карамфилова. Тя увери, че твърдо има вяра във високия професионализъм и морал на чиновниците в Министерство на околната среда и водите. „ Призовавам целия екип на министерството и неговите структури да работят отговорно и дейно в полза на българските жители, за съблюдаване на екологичното законодателство и, не на последно място, на естествените закони, с мисъл и грижа за бъдещето на страната ", добави министър Карамфилова.

„ Реалист съм, съзнавам критичността на обществото към работата на институциите, по тази причина имам упоритостта за тези месеци намерено, в разговор и отговорно да създадем още една крачка за възстановяване положението на околната среда и за връщане на доверието в системата на Министерство на околната среда и водите ", увери Росица Карамфилова по време на церемонията.

Росица Карамфилова е специалист с дълготраен опит в региона на ръководството на околната среда. Работила е в системата на Министерство на околната среда и водите, заемайки експертни и управителни длъжности от младши специалист до изпълнителен шеф на Изпълнителната организация по околна среда.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР