Служебният министър на околната среда и водите Асен Личев е

...
Служебният министър на околната среда и водите Асен Личев е
Коментари Харесай

Алепу и Карадере ще бъдат обявени за защитени зони

Служебният министър на околната среда и водите Асен Личев е наредил в къс период да бъдат издадени документи за оповестяването на Алепу и Карадере за предпазени зони, заяви той пред Нова телевизия.

Двете местности са част от европейската мрежа " Натура " като на плажа " Алепу " предходната година израсна хотел, представян като " подпорна стена ", а за Карадере община Бяла неотдавна пусна за разискване " концептуален план " за застрояване.

Личев оцени незавършения и разгласен след цивилен митинги за противозаконен градеж на " подпорна стена " на Алепу за " престъпно-смешен ". " Това по никакъв метод не може да мине като подпорна стена, подсигурявам, изхождайки от професионалния си опит. Съвсем различен вид уреди могат да решат казуса и съгласно мен би трябвало да се отстрани ", сподели той.

Министърът заяви, че е открил неналичието на значими стратегически документи, по които би трябвало да работи министерството. Сред тях са методика за оценка на корупционния риск в обособените звена. " Тоест страната не е могла да води действителна битка с корупцията по междинните и високите етажи, тъй като няма критерии ", сподели той.

Министерският съвет не е приел до момента и Национален проект за ръководство на отпадъците 2021-2027 година, който би следвало да дефинира всички действия и финансирането им. Не е призната и национална предпочитана рамка за деяние в предпазени територии.

Ареста на предшественика си Нено Димов Личев оцени като " етап на разграждане на страната посредством разграждане на министерство - арест на министър и зам.- министър, промяна на политически кабинет, нерешителност на идващия и изпразване на бюджета ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР