Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева предприе кардинални

...
Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева предприе кардинални
Коментари Харесай

Изчегъртаха кадри на Руди Гела от още две държавни фирми

Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева предприе съществени промени и в другите две държавни компании, чийто принципал е. Два дни откакто подмени шефовете на Българския състезателен тотализатор (БСТ) и Националната спортна база (НСБ), тя уволни управленията и на другите търговски сдружения, стопанисващи спортни парцели от национално значение - " Сердика спортни парцели " (ССИ) и " Академика 2011 ". Всички освободени шефове бяха назначени от нейния предходник Радостин Василев през последните шест месеца.
 
Със заповед от четвъртък (25 август) за нов изпълнителен шеф на ССИ е посочена Александра Левянска. Тя е показана като магистър по " Национална сигурност ". 32-годишната Левянска беше член на Съвета на шефовете на " Сердика спортни парцели " от основаването на сдружението през 2017 година до уволнението ѝ от Василев през април т. година
 
Другите двама нови шефове в 3-членния управнически орган са Георги Георгиев (с тапия от НСА " Васил Левски " и 12-годишен стаж в структурите на НСБ) и Валентин Йорданов (с визитка: магистър по информатика от УНСС, някогашен програмист и архитект в НИИ, с опит в системата на Министерство на вътрешните работи, където работи в битката с икономическата престъпност). Тримата заменят тихомълком назначените от Радостин Василев в края на април Евгени Марчев и Радостин Димитров, както и единствения запазил мястото си от предходното управление - Людмил Лазаров. В активите на " Сердика спортни парцели " попадат всички някогашни бази на ЦСКА, в това число двата най-апетитни терена - ст. " Българска войска " в Борисовата градина и подготвителният футболен комплекс в Панчарево, чийто ползвател понастоящем е " ЦСКА-София ".
 
На 5 май клубът на Гриша Ганчев, Юлиян Инджов и Христо Стоичков подписа с прясно назначеното управление на ССИ анекс към контракта си за наем, допускащ му да построи напълно ново оборудване в най-големия столичен парк. На 21 юни пък беше показан и типовият план на немския оператор " Спортфайв ", който планува създаване на 15-хиляден стадион с планувана начална дата за осъществяване 1 април 2023 година
 
И до през днешния ден обаче и страната, и футболният клуб не оповестяват какви тъкмо клаузи са залегнали във въпросния анекс. Бившият министър Радостин Василев отхвърли да даде съответна информация даже на депутати от 47-ото Народно заседание, като изненадващо съобщи документално през юни, че няма никакво съглашение с " ЦСКА-София " за градеж или реорганизация на " Българска войска ".
 
С друга заповед от през вчерашния ден министър Лечева освобождава от служба и 3-членния Съвет на шефовете на " Академика 2011 ". Уволнени са назначените през април Лазар Пърличков, Александър Скобелев и Любомир Върбев. Като нов изпълнителен шеф е посочен Петър Петров, който беше един от тримата освободени от Радостин Василев преди четири месеца. Сега 30-годишният счетоводител е показан от ММС като " някогашен финансов шеф в частния бранш ", към този момент взел участие в ръководството на " Академика 2011 " от 2020 до 2022 година
 
Другите овакантени места се заемат от Траян Танев (магистър по стопанска система от УНСС) и Иван Терзийски (магистър по " Стопански и финансов надзор " и " Защита на националната сигурност " ). Любопитното е, че Терзийски от 8 години е шеф на зала " Арена Армеец София ", която попада в активите на Национална спортна база.
 
Сред стопанисваните от " Академика 2011 " парцели пък са придобилият печална популярност през последните години Зимен замък на спорта в София и към момента невъведената в употреба " Арена Бургас " в черноморския град, за която страната към този момент похарчи 63,8 млн. лева при първична планирана стойност 38,4 млн. лева " Сменям управителните органи на двете сдружения, тъй като имаме разнообразни визии за бъдещото развиване на спортната инфраструктура у нас ", аргументира сбито дейностите си служебният състезателен министър Весела Лечева.
 
Двете решения на принципала за промени в управителните органи на " Сердика спортни парцели " и " Академика 2011 " са подадени в Агенцията по вписвания и чакат правосъдни регистрации. В Търговския указател към момента не са вписани и декларираните на 23 август промени в управленията на тотото и НСБ.
 
Източник: Сега
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР