Служебният министър на културата Велислав Минеков смени тактиката в опитите

...
Служебният министър на културата Велислав Минеков смени тактиката в опитите
Коментари Харесай

НДК ще си връща от ГЕРБ заети етажи през областния управител

Служебният министър на културата Велислав Минеков смени тактиката в опитите си ГЕРБ да освободи 16-ия и 17-и етаж на административната постройка на НДК. В края на септември той към този момент разгласи, че ще в постройката, само че резултат не последва. Сега Министерство на културата ще работи през регионална администрация София - град, която действително е и притежател на пространствата, научи Mediapool.

Новата тактика

Ведомството на Велислав Минеков води дейни диалози с регионалния шеф на София, тъй че да се намерят нови офиси за централата на ГЕРБ, а освободените два етажа да бъдат върнати към НДК. За връщането на етажите към Националния замък на културата, който е сдружение под шапката на Министерството на културата, ще би трябвало да се вземе и категорично решение на Министерски съвет , което се чака да се случи след изборите в неделя, показаха от МК.

Многократно Минеков е обяснявал, че НДК се е разделил с 16-ия и 17-ия етаж на административната си постройка през 2009 година с помощта на тогавашният регионален шеф Данаил Кирилов, който афишира двата етажа като " отпаднала изгода " и ги подарява на партията.

ГЕРБ: Нямаме такава информация, министърът да прочете закона

" Партия ГЕРБ не е получавала публична информация по отношение на желанията на Министерство на културата. ГЕРБ няма договорни отношение нито с МК, нито с НДК, а има такива с регионална администрация. От регионална администрация също нямаме никаква преписка по отношение на желанията на служебния министър на културата към двата етажа ", разясниха пред Mediapool от пресцентъра на ГЕРБ

На въпрос стои ли пред ГЕРБ промяна на централата в близко време, от партията дадоха отговор, че " ГЕРБ съблюдава закона ".

Оттам предложиха на служебния министър Велислав Минеков да прочете Закона за политическите партии и Закона за държавната благосъстоятелност, който урежда сходни връзки.

И по-точно член 31 алинея 1 от Закона за политическите партии, който споделя: Държавата и общините дават безплатно на политическите партии, които имат парламентарна група или задоволителен брой народни представители да образуват такава, пространства за реализиране на тяхната активност.

Преди тази корекция в закона, партията е плащала наем.

Старото управление на НДК също излизе още през лятото с позиция по проблема. То уточни, че офисните площи, които се употребяват от ГЕРБ в административната постройка ПРОНО на НДК са отнети с решение № 986/28.12.2009 на Министерски съвет заради отпаднала потребност от ТПО " НДК ". В резултат на това от 2009 година НДК няма отношение към тези площи ", пишеше в позицията на сдружението.

Mediapool направи няколко опита за коментар от регионалната администрация София-град, само че оттова не отговаряха на телефоните за връзка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР