Служебният министър на културата Велислав Минеков посети Пловдив втори път

...
Служебният министър на културата Велислав Минеков посети Пловдив втори път
Коментари Харесай

Минеков на среднощна проверка в Пловдив заради тютюневия склад

Служебният министър на културата Велислав Минеков посети Пловдив повторно по неотложност поради събарянето на тютюневи хранилища, оповестени за недвижима културна полезност.  " Това е заличаване, което е повече от безсрамие. Няма да го разреша на никаква цена. Вероятно те си мислят, че аз съм пасивен. Вероятно те си мислят, че аз съм корумпиран. Вероятно си мислят, че ще бъда по някакъв метод застрашен. Няма да се случи ", закани се министърът.

Той заяви, че още през днешния ден ще подпише мнение, с което да предотврати сходни случаи в бъдеще. Въпреки че по-рано министърът блокира събарянето на постройките, късно през нощта то продължи. Полицията към момента охранява склада на бул. „ Христо Ботев ” 51. Минеков дойде към среднощ, само че постройката към този момент беше бутната, а служащите си бяха отпътували.

Набелязани за побутване са два тютюневи склада. Единият е към този момент изцяло срутен. Той не е получил в точния момент статут на индивидуален монумент на културата.  " Полицията ще седи тук, до момента в който се произнесе прокуратурата, до момента в който имаме изясненост всичко това законово ли е “, съобщи ст. Комисар Димитър Балев, шеф на ОДМВР – Пловдив.

Министър Минеков приканва пловдивчани да се срещнат с него в 17:00 часа пред разрушената постройка.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР