Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков ще проверява защо

...
Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков ще проверява защо
Коментари Харесай

Велислав Минеков проверява смешния наем на централата на ГЕРБ в НДК

Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков ще ревизира за какво централата на хунтата ГЕРБ се намира в подопечния на министерството Национален замък на културата (НДК) против цинично невисок наем, видя Narod.bg.
На специфична конференция проф. Минеков разкри, че от НДК липсват колосалните 83,5 милиона лв., два пъти повече от бюджета за просвета.
„ Защо НДК е трансфорат в партийна централа? По тази логичност би трябвало ли всички парламентарно показани партии да получат офис в Двореца с гратис почистване”, попита още министърът на културата.
Професорът заяви още, че в „ противозаконната колекцията” на Васил Божков има 28 пластики на някогашния министър на културата Вежди Рашидов, купени на солена цена, което е явен спор на ползи.
"Известен ви е казусът с служителя на реда Ангел Папалезов. Напълно ми е ясно за какво се случи всичко това с него. Там видяхте тази комична история с имитацията на монетите. Слушах добре коафираната говорителка на основния прокурор Сийка Милева, която сподели, че намеренето при него са предмети с белези на културно историческа стойност ", разяснява още служебният министър на културата Велислав Минеков по отношение на случая с шеф „ Култура и културни полезности “ в ГДНП Ангел Папалезов.
Минеков се обърна към дамите, присъстващи на конференцията и сподели, че в случай че откри такива бижута и у тях ще стартира с обвинявания и ще звъни на 112.
„ Вижте какво съм си купил – ключодържател антична монета. Това е извънредно рисково, което държа в себе си. Домът ми може да бъде опустошен всеки един момента “, сподели още той.
„ Само с този детайл „ белези “ може да бъдат претършувани всички магазини към националните музеи, тъй като там е цялостно с такива предмети. Всеки един във вашия дом има такива мемоари, да вземем за пример от баба си. Всеки един може да бъде обект на такова претърсване “, разяснява той.
„ Ангел Папалезов е бил проследяван. Откакто влязох в министерството имах няколко срещи с него и мислех да създадем експертен екип за културни полезности. Той трябваше да бъде сплашен “, изясни министърът и разяснява, че няма да остави в жертва Папалезов и ще продължи работата си с него.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР