Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков разпореди пълна проверка

...
Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков разпореди пълна проверка
Коментари Харесай

Велислав Минеков разпореди пълна проверка на Народния театър


Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков разпореди цялостна инспекция на Народния спектакъл " Иван Вазов " и насочи предизвестие към неговия шеф Васил Василев, който заема длъжността от април тази година.

Причината е разразилият се скандал в края на октомври, когато беше надраскана врата на кабинета на пиара и заместник-директор на театъра Велислава Кръстева. Надписите гласяха " Движение за права и свободи ", " Връзки с обществеността на Ахмед Доган " и " Изчезвай ".

Режисьорът Александър Морфов самичък призна, че е направил това в отворено писмо.

Потърсени за коментар от bTV, от управлението на театъра резервираха безмълвие.

„ Това в действителност ме тревожи. Аз не бих желал нашият спектакъл да се трансформира в кръжок по политически ползи. За страдание, това политическо обграждане може би съставлява форма на отбрана на самия шеф, само че не мисля, че това са верните хора на вярното място и аз ще помоля тези хора да бъдат заменени и да бъдат подбрани експерти, а не политически деятели “, съобщи проф. Велислав Минеков, длъжностен министър на културата.

„ Не може на тази теглилка от едната страна да сложим злато, а от другата страна перушина, аз държа на наличието на режисьора Александър Морфов в Народния спектакъл. Вследствие на събитията, той е мощно обезверен от желанието си наличие там, а това би било огромна вреда. Има безмълвие измежду неговите сътрудници, а това безмълвие от време на време коства злато, тъй като разбрах за едно небивало повишаване на заплатите на артистите в състава и една част от тях получават месечно заплащане от 5000 лв.. Това е смущаващо. Тук шеф на дирекция с големи отговорности не получава толкоз “, добави проф. Велислав Минеков.

Той насочи предизвестие към шефа:

„ Ще желая да се извърши цялостна инспекция освен на случая, а на всичко което става в театъра, откогато той е шеф. За страдание, са забележими тези политически представители. Това не е хубаво, по-добре експерти “, означи Минеков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР